Her hafta Cumartesi günü saat 11:30′da Beyaz TV ekranlarınında, farklı konu ve konuklarıyla tanıtım, gezi ve özel röportajları ekranlara taşıyan “Ataman ERKUL ile Adım Adım” çekim ekibi, Kapadokya bölgesinin cazibe merkezi ve parlayan yıldızı haline gelen Avanos hakkında, Avanos belediye başkanı Mustafa KÖRÜKCÜ ile röportaj yaptı.

Avanos ilçesinde çeşitli mekânlarda gerçekleştirilen çekimlerin ardından Avanos belediye başkanı Mustafa KÖRÜKCÜ, çekim ekibiyle Chez Galip Çanak Atölyesinde röportaj yaptı.

Avanos belediye başkanı Mustafa KÖRÜKCÜ röportajda, Kapadokya bölgesinde Avanos’un el sanatları ve doğal zenginlikleri ile ön plana çıktığını; asırlardır geleneksel yöntemlerle devam eden ve Kızılırmak yataklarından çıkartılan toprakla yapılan çömlekçilik sanatına, halıcılığa, peribacaları ve yeraltı şehirlerinin yanı sıra Kızılırmak’ın ilçemize kattığı doğal güzellik ve turizm değerlerine değindi.

Avanos belediye başkanı Mustafa KÖRÜKCÜ, ilçemizin tarihinden el sanatlarına kadar pek çok konuda çekim ekibine bilgiler verdi. Beyaz TV ekranlarında ve İstanbul’da bulunan İdo TV’lerde tanıtım amaçlı yayınlanacak olan çekimler ilerleyen tarihlerde yayına verilecek.