Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet ATALAY, İlimizi ziyaret etti.
 
   Genel Müdür ATALAY öncelikle Vali CEYLAN'ı makamında ziyaret ederek bir süre ilimiz hakkında sobet etti. Genel Müdür ATALAY Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i de ziyaret ettikten sonra Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Osman BAŞEĞMEZ'le beraber Nevşehir’deki gazetecilerle Valilik Toplantı salonunda bir araya geldi.Toplantıya Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman KOCA, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram EKİCİ, gazete muhabirleri, radyo, televizyon,internet haber siteleri, ajans temsilcileri katıldı.
 
    Daha önce farklı görevlerde bulunduğu sırada Kapadokya’ya geldiğini ancak Basın İlan Kurumu Genel Müdürü sıfatıyla ilk defa Nevşehir’e geldiğini aktaran Genel Müdür ATALAY, bu bölge Anadolu’muzun her yerindeki zenginlikleri gibi olağanüstü bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Hep hayranlıkla gelip bakarız. Turistlerde gelip bakar, gelenler hayran kalır görenler muhteşem der dedi .
 
    Valilik toplantı salonunda gazetecilere BİK’in çalışmalarını anlatan Genel Müdür ATALAY, gazetelerin kamu ihalelerinden gelen gelirle yetinmeyip, tirajını artırması, yaptığı haberlerse ses getirmesi ve reklamlardan da pay alması gerektiğini söyledi. Kapadokya’nın çok önemli bir bölge olduğunu ve burada gazetecilik yapanların çok şanslı olduğunu belirten Genel Müdür ATALAY, "Çok önemli bir bölgedesiniz. İnanılmaz zenginlik üzerinde gazetecilik yapıyorsunuz. Sizin için büyük nimet, büyük artı. İstanbul gazeteciliğinden farkı yok neredeyse. İstanbul’dan sonraki en önemli bölge herhalde Kapadokya bölgesi. Dolayısıyla size büyük görevler düşüyor. Size destek olmak için bize de büyük görevler düşüyor. Basın ilan kurumu olarak size destek vermemiz lazım, omuz vermemiz lazım, yol göstermemiz lazım, geleceğe hazırlanmanız için gayret sarf etmemiz lazım” dedi.
 
    Bugüne kadar Nevşehir’le ilgili bir sorun yaşamadıklarını, bu nedenle de BİK şubesi açmadıklarını kaydeden Genel Müdür ATALAY, “Bizim Nevşehir’de şubemiz yok. Basın ilan kurumu olarak 12 ilde şubemiz vardı 41 ile çıkardık. Nevşehir’de ilan potansiyeli belli bir seviyede kaldığı için ve önemli bir sorun yaşamadığımız için gerek gazeteler arasında gerekse gazetecilerin durumlarıyla ilgili ılımlı muktedir ve başarılı bir il olduğu için çok fazla kendimizi mecbur hissetmedik” şeklinde konuştu.
 
    Gazetelerin kendilerini geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Genel Müdür ATALAY, “Yaptığı haberlerle çektiği fotoğraflarla sadece Nevşehir’i değil Türkiye’yi hatta dünyayı etkileyen tirajıyla önemli bir kesime ulaşan gazeteler olmasını istiyoruz. Bu güne kadar buralara gelindiyse sizin emeğiniz büyük. Eksik olmayın. Basın etkili olmazsa hükümet, valilik ve belediye olarak neler yaparsanız yapın basınımız onları yazmazsa, fotoğraflamazsa, görüntüye çekmezse ve Türkiye ile dünyaya göndermezse çok bir işe yaramıyor. Âmâ bir basınımız varsa bir fotoğrafla bile çok şeyler ifade edebiliyorsunuz. Biz onun için diyoruz daha iyiyi kovalayan bir basın olmak durumundayız. Bulunduğu yerle yetinmeyen daha çok çabalayan ve geleceğe hazırlanan kamu ilanlarıyla değil reklamlarla daha çok reklama talip olarak iyi haberlerle reklamın geleceğini bilen basın-medya anlayışı olması gerekir. Bunun içinde biz BİK olarak kamu ilanlarının devamını, çoğalmasını arzu ediyoruz. Ancak bunlarla da ne kadar çoğalırsa çoğalsın yetinilmemeli bunun yanında satıştan da en az onun kadar gelir elde etmenizi, reklamdan da daha fazla pay almanızı arzu ediyoruz ki daha çok yatırım yapın, muhabirlerinize daha çok maaş verin, Muhabirleriniz de kendini geliştirsin” diye konuştu.