Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı(TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi  Bilal Erdoğan, Nevşehir ziyareti kapsamında Ürgüp Çınarlı At Çiftliğine gelerek Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübünü ziyaret etti.

Kapadokya Atlı Okçuluk Kulübünün sporcu ve atlarıyla ilgili bilgi alan Erdoğan, kurulan alanda ok atışı da yaptı. Erdoğan'ın atışını, Nevşehir Valisi İhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Ürgüp Belediye Başşkanı Fahri Yıldız meraklı gözlerle dikkatle izledi.

Geleneksel Ata Sporlarımıza Sahip Çıkalım!

Bilal Erdoğan, gençlerin geleneksel sporlara ilgisinin artırılması gerekliliğini belirtirken, "Binicilik, Güreş, Okçuluk gibi Geleneksel sporlarımız, birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur" dedi.

Erdoğan; İşte Bu yüzden ne diyoruz; bir ok atan gencimiz, oku atarken 'Ya Hak' diyecek. Ya Hak derken, kendisini yaratan bu dünyaya kulluk için gönderen Allah'ı, rabbini düşünecek. Rabbini düşünürken terbiyeyi düşünecek. Rabbinin rızasını kazanarak nasıl yetişirim diye düşünecek. Ya Hak derken, adaleti, doğruluğu düşünecek. İşte onun için bizim bu geleneksel sporlarımız, birer spor olmanın ötesinde gerçekten her biri ciddi birer terbiye kurumudur. Ve inşallah bu tür etkinlikleri arttırarak gençlerimize bu geleneksel sporlarımızı tanıtarak, bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek inşallah 2053'ü, 2071'i kuracak olan gençliğimizi yetiştireceğiz."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu"Necmettin Bilal Erdoğan , Ürgüp'te " Ya Hak " diyerek iki ok atışı yaptı."

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’ün yanı sıra bazı AK Partili yöneticiler ile birlikte bazı sivil toplum teşkilatlarının yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyaretin ardından Bilal Erdoğan Ürgüp'ten ayrıldı.