Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği uygulaması için start verildi.  Bakanlığın birbirlerine yakın illerde  bölgesel olarak bilgi alışverişinin yanı sıra  ortak teknoloji kullanımını da hedefleyen proje kapsamında çalışmalarına başlayan  Nevşehir, Aksaray ,Niğde  İlleri’nin Bilim Sanayi Teknoloji Müdürleri ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yüksel Kaplan NTSO’ya bu kapsamda bir ziyaret gerçekleştirdi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cengiz Yıldız, Yönetim Kurulu  Üyesi Yüksel Babaoğlu ve NTSO Genel Sekreteri İsmail Hakkı Aydoğan’ın bulunduğu ziyarette, Bakanlık tarafından başlatılan proje hakkında  Oda Yönetimi’ne bilgi veren  Bilim Sanayi ve Teknoloji Niğde İl Müdürü Metin Bitim, Aksaray İl Müdürü Refik Tezcan, Nevşehir İl Müdürü Seyfullah Duran ve Proje Koordinatörü Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Kaplan, bu projede amacın  illerde kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin sağlanmasının yanı sıra bölgesel bilgi ve teknoloji kullanımının da hedeflendiğini  dile getirdiler.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın  Nevşehir, Niğde ve Aksaray İl Müdürleri ile  illerde bulunan  Üniversite Rektörleri ve Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşmeler yapıldığını belirten Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yüksel Kaplan, “Önümüzdeki günlerde bu proje hakkında sanayicilerimizi bilgilendirmek amacıyla çeşitli eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeyi  hedefliyoruz. Amacımız gelişme ve  arge çalışmalarına önem veren sanayi kuruluşlarına akademik desteğin yanısıra kamu desteği sağlayarak bu gelişme sürecini hızlandırmak. Özellikle Anadolu Sanayicileri şu anda  Avrupa Birliği, yada Devlet tarafından verilen  bir çok hibe  ve proje desteklerinden habersiz. Amacımız  büyümeyi hedefleyen sanayicilere  akademik ve kamu desteği sağlamak.” Dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Cengiz Yıldız’da Bilim  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  tarafından başlatılan bu projenin  gerçek anlamda büyümeyi ve  bulundukları illerde sınırlarını aşmayı hedefleyen sanayici ve yatırımcı için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bizler  Nevşehir’de Sanayicilerimizin temsilcisi olarak bu projeye  her türlü destek vermeye hazırız.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  81  ilde başlatılan ve odalar ve borsalara Akademik danışmanlık hizmetleri veren  Üniversite Öğretim Üyelerinin yanı sıra  Bakanlığın da ayrı bir projeyle İl Müdürlükleri’ni bu  işbirliğine dahil etmesi  yaşanan bürokratik engellerinde daha hızlı aşılmasına katkı sağlayacaktır.” Şeklinde konuştu .