NEVŞEHİR(MHA) İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir bilişim teknolojileri sınıfı bulunan okullarda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi yapılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ilgi yazısında Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir bilişim teknolojileri sınıfı bulunan okullarımızda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi ile ilgili açıklamalar sunulmuştur. BT Rehber Öğretmen görevlendirilmesinde Ek-3 listede isimleri bulunan Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu yapılan okullara öncelik vereceklerdir. Bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır. Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu olan tüm okullara görevlendirme yapıldıktan sonra diğer okullara BT sınıfı olması halinde görevlendirme yapılacaktır. BT Rehber Öğretmenliği görevi başvuru şartları,  Ek -1’de yer alan bakanlığımız resmi yazısında belirtilmiştir. BT  Rehberliği görevi öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içinde yapılacaktır. BT Rehber öğretmenlik görevi eğitim-öğretim saatleri içerisinde yapılacaktır. Branşı “Sınıf Öğretmeni” olan öğretmenlere bu görev verilmeyecektir, ancak öğretmenin norm fazlası olması durumunda ve 180 saatlik “BT Formatör Öğretmen Eğitimi” hizmetiçi belgesi olması durumunda görevlendirme yapılabilecektir. BT Rehber öğretmenleri okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürüteceklerdir. Kadrolarının bulunduğu okuldan farklı okulda görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri; BT Rehberliği görevini görevlendirildikleri okulda yapacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okulda sadece kendi branşlarındaki derslere gireceklerdir. BT Rehber öğretmenlerine görevlendirildikleri okulda ders verilmeyecektir.

Kadrolarının bulunduğu okullarda ve görevlendirildiği okulda; nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilemeyecektir. Bu dersler de kadrolarının bulunduğu okul idareleri tarafından tüm haftaya yayılmayacak, en az günde verilecek şekilde planlanacaktır.

Görev almak isteyen öğretmenlerimizin, Ek–2 deki PDF formunu bilgisayara kaydedip içerikleri dijital olarak doldurup ek olarak [email protected] adresine gönderilmesi ayrıca kadronun bulunduğu okuldan imzalı EK 2 formunüst yazı ile Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitici Bilgisayar Formatörleri Birimine ilçeler dahil 04 / 02 / 2015 Çarşamba günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.