NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde Vatandaşın kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi edinebilecekleri BİMER’e Avanos ilçesinden 47 müracaat alındığı bildirildi.

Avanos kaymakamlığının paylaştığı bilgiye göre sistemin oluşturulmasından bugüne kadar BİMER üzerinden yapılan tüm müracaatlar değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Alo 150 BİMER Başbakanlığın 20 Ocak 2006 tarih ve 3 sayılı genelgesi gereğince vatandaşların yönetime ilişkin şikayet, talep, görüş ve önerilerini kolayca iletebilmeleri için kurulması istenilen Başbakanlık İletişim Merkezi Doğrudan Başbakanlık sistemi kısa adı ile ALO 150 hattı Valilik bünyesinde kurulmuştu. Müracaat etmek isteyen vatandaşlar 150 numarasını arayarak taleplerini görevli personele iletebilecekleri gibihttp://bimer.basbakanlik.gov.tr/  Internet adresinden veya mektup yolu ile şikâyet istek öneri ve taleplerini iletebilmekte. Alo 150 hattı ev telefonu görüşme ücreti üzerinden ücretlendirilmekte. Bu hatta yapılan müracaatlara ilişkin telefon görüşmeleri bilgisayar ortamında kaydedilmektedir. Alınan müracaat bilgisayara kaydedilerek internet üzerinden ilgili kurumlara gönderilerek en kısa sürede sonuçlandırılması amaçlanmakta. Bunun gerçekleştirilebilmesi için Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğünde BİMER Sorumlusu ve Koordinatörü olarak İlçe Yazı İşleri Müdürü görevlendirildi. Ayrıca ilçedeki kamu kurumlarınca da kendilerine gönderilen müracaatları takip etmek üzere BİMER personel görevlendirmesi yapıldı. Valilik tarafından Kaymakamlığa gönderilen BİMER müracaatları Kaymakamlık BİMER sorumlusu tarafından takip edilerek en kısa sürede sonuçlandırılmakta ve yapılan işlem hakkında müracaat sahibine isteğine göre yazılı ya da e-posta yolu ile bilgi verilmekte. Sistemin kurulduğu 24 Şubat 2006 tarihinden bugüne kadar değişik konularda; 47 müracaatta bulunuldu. Bunlardan tamamı sonuçlandırıldı.