Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde Kozza Termal’den hisse alan ve sonrasına Devremülk otelin kapatılması sonucu mağdur olan binlerce konut mağduru aileler pazar günü için ortak eylem yapma kararı aldı. 

Kozza Termal Mağdurları Haklarını Aramaya Devam Ediyor...


Kayseri’de faaliyet gösteren Sel Yapı tarafından Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’nde 2015 yılında hizmete açılan Kozza Termal Devremülk otel kapısına tam bir sene önce kilit vurması üzerine Tatillerini devre mülklerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otelin kapalı olduğunu görünce büyük şok yaşamışlardı.

FETÖ/PYD soruşturması sonucu sahibinin tutuklanması ile başlayan süreçte Kozza Termal Devremülklerinin kapatılması ile büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar şimdi ise bir araya gelerek haklarını yasal zeminde aramaya başladılar.


Birlik sağlama ve ortak eylem yapma kararı alan Kozza Termal konut mağdurlarının yaptıkları açıklamaya göre, Kozaklı ilçesi Emek mahallesinde bulunan Kozza Termal Devremülk önünde 24 Eylül 2017 Pazar günü 09.00 ila 12.30 arasında 1000 -1500 kişilik mağdur grup tarafından basın açıklaması ile eylem yapacaklarını söylediler. Konuya ilişkin resmi izinlerin hazırlanan dilekçe ile Kozaklı Kaymakamlığından aldıklarını ifade eden vatandaşlar Hizmete girmesinden kısa bir süre sonra kapısına kilit vurulan ve bu yüzden mağdur olan binlerce vatandaş Sorunlar çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce devremülk mağdurları Kozaklı'da ki otel önünde çadır kurarak hak arayışını başlatmışlardı.