Genç Memur Sen Nevşehir İl Başkanı ATT Emre Kurt Açıklamasında ; Genç Memur Sen in Nevşehir de içinde olmak üzere Tüm Türkiye’de  Düzenlenmiş olan  bir kültür medeniyet okuma projesidir .. Bugün itibariyle Nevşehir İlimizde Türkçe Öğretmeni Berkay Dinleyen hocamızın koordinatörlüğünde il merkezi ve ilçelerimiz de projeye başlamış olduk.  Öğrenciler Seçilmiş olan kitapları okuyarak öğretmenleri ile analiz edecek ve her ay sonunda kompozisyon çıkaracaklardır. Komisyonlarımız değerlendirme yaparak dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirecektir dedi ...

Herkes kültür ve medeniyet meselesini gerçekten ciddiye alsaydı bugün daha fazla yol yürümüş, daha çok huzura ermiş ve birtakım meselelerle uğraşmıyor olurduk.
Sanılanın aksine büyük devlet olmanın yolu kültür ve medeniyetten geçer!
biz kültürle, irfanla ve eğitimle düzlüğe çıkacak, yeniden büyük imparatorluklar kuran o yüksek ruh ve ahlaka kavuşacağız. Biz ancak böyle büyük millet ve devlet oluruz.
“Zevkiselim, aklıselim, kalbi selim sahibi bireylerin sayısını arttırmaya gayret ediyoruz” 
Genç kuşakların zihinlerini irfanı gelenekle nakışlamak gereği sık sık herkes tarafından dile getirilse de hiç kimse ciddi anlamda bu işe eğilmiyor veya “dostlar alışverişte görsün” kabilinden göstermelik bir iki etkinlikle göz boyanıyor.
Türkiye genelinde bütün Genç Memur-Senliler olarak “Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet” toplulukları oluşturulmuştur.
Fethi Gemuhluoğlu adına “Dostluk ve Vefa” temalı üniversiteler arası deneme yarışması düzenleniyor. Konferanslar, kitap okuma programları, yazar okuyucu buluşmaları gibi her alanda bir kültür atağı içinde, çok ciddi bir misyon üstlenmiş durumdayız .

Ve Bir Bilenle Bilge Nesil Projemiz ile Tüm Türkiye genelinde Okuma halkaları oluşturup  kompozisyon yarışması içerisindeyiz . Bu projemize Tüm ortaöğretim öğrencileri katılabilirler . 

İLÇE TEMSİLCİLERİMİZ    
ACIGÖL           CELİL BİÇER
ÜRGÜP            DENİZHAN DENİZ
GÜLŞEHİR       MUHAMMED YÜCEL 
DERİNKUYU    Yunus Emre GÜNEŞ
KOZAKLI          MUSTAFA ÇAKIL