Dün yaşanan ve günler öncesinde uyardığımız, adeta bağıra bağıra geliyorum diyen ölümlü Bir kazanın ardından bugün bir can kaybı daha yaşanmasın istiyoruz diyerek yetkileri uyaran Nevşehirli vatandaşlar ilgisizlikten ve sorumsuzluktan şikayet ederek bu kadarda vurdumduymazlık olmaz diyerek isyan ettiler. Peki suç kimde bu vebal kimin? İhmalkarlık yapanlar kim ? Bu kazalara kim dur diyecek? İşte bu soruları siz değerli vatandaşlarımızın görüşlerine başvurarak irdeledik.

Biz daha önce yazmıştık, çizmiştik, söylemiştik lafını kullanmak istemiyoruz zaten gerekte yok anlatmaya, akılı selim olan anladı anlamasına da, bir tek onlar anlamadılar... Peki kimin yada kimlerin canı acıdı??? Kimler bu olaydan ders aldı ??? Kimler Vicdan azabı çekipte sabahlara kadar uyumadı? Ve Kimler Bu son diyerek bir Tedbir aldı??? açıkcası bilemiyoruz.

Sakın Kimse vurdumduyamazlık yaparak, Dikkatsizlikleri, Tedbirsizlikleri ile kabahatlerini "ÖLÜM YOLU" diyerek bu yola suç bulupta adlandırmasınlar...

Otomobillerin, motorsikletlerin, kamyon ve Tırların Cayır cayır geçtiği mahalle arasında kalmış bu yollarda acilen önlem alınmalı...

Kaza Bağıra Bağıra Geliyorum Demiş Ama...

Yol yapım çalışmaları devam eden bu noktalarda trafik kazaları sürekli artarken hangi yetkili ve sorumluluk sahibi biri gidip bu yollarda inceleme yapıp gereğini yaptı? Cevap Bildiğimiz kadarıyla hiç... Hiç değilse oturduğunuz yerden talimat verinde gereği yapılsın. 

Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum!  demeyin 3 Maymunla bu işler yürümez ...

Daha önce sizi uyardık ve şimdi soruyoruz;  
İnsan canı bu kadar mı değersiz? Bunun adı düpedüz VEBAL... Peki siz VEBAL'i tanır mısınız bilirmisiniz? Lütfen herkes görevini yapsın ve şu hayır mübarek günde acılar yaşanmasın, ocaklar sönmesin lütfen bir daha böyle can kayıpları yaşanmasın.

Tüm yetkilileri bir kez daha görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Nevşehirli Vatandaş isyanda...
Tepkilerini dile getiren Nevşehirli vatandaşlarımız il genelinde devam eden Yol yapım çalışmalarında plansızlık proğramsızlık almış başını gidiyor. Hiç bir güvenlik tedbiri yok. Aynı anda Nevşehir merkezinde bulunan Ürgüp Yolu Esentepe mahallesi, Avanos Yolu 2000 Evler Mahallesi ve Niğde yolu Afat Evler ( Fatih Sultan Mehmet Mahallesi) , Bu ne biçim iştir diyerek tüm yetkili ve ilgili birimlere veryansın ediyorlar. Yol yapım çalışması gibi güzel bir hizmet için duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlarımız sırf sorumsuzluk ve ilgisizlik sebebiyle adeta "vatandaşın ağzına ekmek kafasına tokmak" vururcasına bir iş yapılıyor. Bizde biliyoruz her güzellik bir bedel ister bizde gerekli sabrı gösteriyoruz ama diyorsanız ki bu bedel can ister, o zaman biz yol da istemiyoruz diyerek büyük tepkilerini dile getiriyorlar.
 
Bahse konu olan yollarda ACİLEN;

A- Bu yol üzerinde gerekli Trafik ışık, levha ve uyarı tabelası konulması
B- Bu yol üzerinin aydınlatmasının sağlanması
C- Gerekli noktalara Trafik Polisi konulması
istenilen sadece bu 3 şey.... Ve tabiki Sürücülerin de gerekli trafik kurallarına uyması gerekiyor.

Ve şunun altını bilhassa çizmek isteriz ki her konudaki yapıcı ve duyarlı olan sayın Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş mutlaka konuya el koyarak gerekenleri yapacaklardır bundan hiçbir şüphemiz yok.


Artan araçlarla birlikte Bilinçsiz sürücülerinde artması ve trafik kurallarına uymamak trafik kazalarını artırıyor. Trafik kazaları maddi hasarlara, geçici veya kalıcı sakatlanmalara ve daha kötüsü ölümlerle sonuçlanabiliyor.
 
Trafik Kazalarının Nedenleri 
  • Sürücü 
  • Yaya 
  • Araç
  • Yol
Genelde kamuoyunda Trafik kazalarını tetikleyen nedenlerin başında madde madde yatan sebepleri bakın Nevşehirli vatandaşlarımız nasıl  sıralamışlar: Trafik kurallarına uymayan sürücüler, Yaşlı sürücüler, Sinir (öfke) kontrolü olmayan sürücüler, Dikkatsiz Sürücüler, Uykusuz Sürücüler, Alkollü sürücüler, Kalp ve Tansiyon hastası Sürücüler, Bayan Sürücüler, Gözleri görmeyen, kulakları duymayan, refleksini yitirmiş sürücüler ....

Yol yapımına EVET düzensiz ve tedbirsiz çalışmalara HAYIR diyen vatandaşlardan Karayolları başta olmak üzere yetkili birimlere büyük tepki var.


Ne ışık var ne de uyarıcı bir tabela...

Bakın Nevşehir'deki kazanın sebebide müsebbibide vatandaşların yorumlarına göre şöyle; 

* Şerit genişlikleri neden bu kadar dar ?

*Emniyet şeriti nerede ?

*Yolun kot seviyesi ne durumda ? Yolun sağ tarafında ki giderler neden bu kadar dışarı da ?

*Jakem karşısında ki , Beğendiğin orada ki ve 2000 evler camiinin oraya girişte ki kavşaklar nereye gitti ? Şu an kavşak görüntüsü yok.Eskiden dönüşler için açılan yan şerit şu an yok.

* Hastahanenin orada ki köprünün yolun üst geçit kısmı ne zaman düzeltilecek.Köprü yanlara doğru esnemeye devam edicekse bir çözüm bulunmalı.

Her ne kadar hatalar üzerine dolu olsada bu yol daha geniş olabilirdi. Logarlar yolun hemen yanında değilde içerde olup. Güvenlik şeridi geniş tutulabilirdi.

Bu yolun daha birde karşı şeridi var hala yapılmayı bekliyor biran önce bu yolu bitirmeleri daha yerinde olacaktı yetkililerin.

Kaza sebebleri tabiki sürücü hataları daha çok illaki bir şeyleri düzene sokmak ışıklarla olmuyor biraz etrafımıza bakmak gerekir.

Biz, kac defa trafiğe şikayet ettik. Hiç ilgilenen olmadı. Olacağı bu idi. Yol kaymak gibi oldu ışık da yok, en az 120 ile geçiyorlar. Yolun karşısına gecmek için dakikalarca bekliyoz. İnsan canı bu kadar mı değersiz.

Biran önce kavşaklara ışık konulması gerekiyor.


Bak Belki bir gün seninde başına gelir ve canın acır! Yoksa kimse vurdumduyamazlık yaparak dikkatsizlikleri, tedbirsizlikleri ile kabahatlerini "ÖLÜM YOLU" diye bu yola suç bulmasınlar...

Arkadaslar hadi isik yoook aksam tam iftara yakin trafik polisi koysunlar.

Bu yol bu haldeyken özellikle akşam daha tehlikeli kazalar da olabilir. Önlem alınmalı. Yazık

Du bakalım bu kaçıncı kaza ne zaman konulacak acaba bu ışıklar

Trafikte kimse kimseye saygı duymuyor herkez patlamaya hazır bomba

İlla bırının olmesı mı gerekıyor ısıkları koymaları ıcın yeter artık ınsan canı bukadar ucuz olmamalı

Sürücü ile alakası Yok buralara artık ışık ne zaman takılacak?

Kocaçaydan merkeze gitmek için geçilmesi gereken en önemli kavşak. Günde yüzlerce araç ordan geçiyor. YETERLİ önlem alınmazsa daha böyle çok olur.

 Valla kimseninde umrunda değil yol hala yapılmadı ışıklar aktif değil neyse durmak yok yol yarım bırakmaya devam ver mehteri verrr

Nevşehir'de böyle sürücüler olduğu müddetçe çok kaza olur daha

Geçmiş olsun şu mubarek ramazanda bıraz dikkatli olalım evlerimizi aciya bırakmiyalim

Yolu 1 saat trafiğe kapatın , ışıklandırma hemen yapılır.

Biran önce ışıkların yapılması lazım memleket iyice yap Boz tahtasına döndü bu gidişle daha çok kaza olur allah herkesi korusun

Yolların çok iyi olmasından kaynaklanıyor .. karayolları çok iyi Nevşehir'de ...

Yolu trafiğe açtıysanız gerekli trafik ışık, levha, uyarı tabelası koymak zorundalar.

Neden herkes yol bakımsızlgndan yada dkkatsizlikten bahsediyo yaa hiç mi kmse inanmıyo yaşanacak varmış Allah acil şifalar versin inşaAllah

Hasan emmi turbenin ordaki kavsak mükemmel ötesi turkiyenin hic bir yerinde yok bu döner gobekler hangi muhendis ciziyor sa merak ediyorum

Sözde elektrik yokmuş. Lan güneş ışıklısı var şarjlısı var . Daha kaç can verecez . Nerde bu yönetim .

Kaza yapılacak yol değilki....yavaş gidin kunallara uyun.....adam tek şeritli yolda 100 le gidiyo kaza yapıyo sonrada suçlu hasan başkan....bu adam memlekete hizmet yapamayacakmı.....kusura bakmasın kimsede altına arabayı alan kendini ne sanıyorsa ne kural tanıyo nede hız sınırı.....


Trafik ışığı yok aydınlatma ışığı yok millet yoldan hayalet gibi geçiyor rabbim beterlerinden esirgesin

Işıklarla ne alakası var ya millet mal gibi araba kullandığı sürece ışıkta kâr etmez. Allaha emanet arabalar yolda

Böylesine ciddi bir konuda bu şehrin yollarını karanlığa gömmeye kimsenin hakkı yok. İlla birilerinin canımı yanması lazım.


Mühendislik harikası bu görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz: Matematik önemli Deşifre etmek lazım!!!

Sürücüden Kaynaklanan Trafik Kazalarının Sebepleri
Acemilik: Sürücüler ehliyet aldıkları gibi hiçbir pratik yapmadan, kendini geliştirmeden trafiğe çıkıyor. Yol ve hava durumu, trafiğin akışı gibi konulara yeterince hakim olmadıkları için birçoğunun trafiğe çıkışı kaza ile sonuçlanıyor. Acemi sürücüler sadece kendilerine değil, diğer sürücülere de zarar verebiliyor. Bu yüzden yeni araba almış ve yeni trafiğe çıkacak kişilerin zorunlu trafik sigortası ve kasko yaptırması gerekir. 


Dikkatsizlik: Trafiğe çıkacak bütün sürücülerin kendilerini iyi hissetmeleri gerekir. Trafikte odaklanma çok önemli olduğundan sürücülerin etrafında dikkat dağıtıcı şeylerin olmaması gerekir. Çünkü bir anlık dalgınlık ile çok büyük kazalar ortaya çıkabilir. Kendinizi, arabada bulunan kişileri ve trafikteki diğer kişileri tehlikeye atmamanız gerekir. 


Aşırı hız: Türkiye’deki trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri de aşırı hız. Ülkemizde ne yazık ki şehirler arası yollarda şehir içine göre daha az araç olduğu için aşırı hız yapan sürücüler var. Yolda aşırı hız yaparak hem kendi hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Bunun yanı sıra acelesi olan sürücüler de aşırı hız yaptıkları için kazaya sebebiyet verebiliyor.


Bilinçsizlik: Bilinçsizce trafiğe çıkan sürücüler yüzünden de birçok trafik kazası meydana geliyor. Yeterince pratik yapmadan trafiğe çıkan sürücüler hem kendilerini hem de trafikteki diğer insanların hayatlarını riske atıyor.


Uykusuzluk: Araç kullanacak kişilerin mutlaka uykularını iyi almaları gerekir. Araba sürücüsü veya otobüs, kamyon sürücüsü farketmeksizin uykusu olan sürücülerin trafiğe çıkmamaları gerekir. Gözlerin bir an kapanması hem sürücünün kendisini hem de trafikte olan diğer araçlara ve sürücülerine maddi - manevi oldukça büyük hasarlar verebilir. 


Alkollü araç kullanmak: Alkol aldıktan sonra araç kullanmak sürücüleri büyük tehlikeye sokar. Günlük hayatınızda araba kullanma ve alkollü araba kullanma arasında büyük fark var. Alkollüyken daha dalgın olursunuz, refleksleriniz azalır ve kaza riski artar. 


Trafik kurallarına uymamak: Trafik kazalarının en önemli nedeni, Trafik kurallarını çiğnemek. Trafik kazalarını önlemek için trafik kurallarına uymak gerekir. Hız sınırını aşmamak, yayalara yol vermek, trafik ışıklarına ve levhalarına uymak, takip mesafesini korumak, hatalı sollama yapmamak sürücüleri olası trafik kazalarından korur.


Sürücülerin yanı sıra trafik kazalarının diğer sebebi de yayalar. Arabalar hızla giderken kendisine yanan ışıkları dikkate almadan yola çıkan yayalar, hem sürücülerin başına dert açıyor hem de yaralanıyor. Aracın bozulması da trafik kazalarına neden olur. Diğer sebeplere göre trafik kazaları aracın bozulmasından da kaynaklanabiliyor. Son olarak yoldaki sorunlar trafikteki sürücülerin hayatlarını tehlikeye sokabilir.  


Türkiye’de trafik kazalarına bakıldığında; sürücünün, yayanın, aracın ve yolun kazaya neden olduğunu görüyoruz. Trafik kazalarını önlemek için ehliyet aldıktan sonra pratik yapmak, araç kullanırken normalden daha dikkatli olmak, uykuyu tam almak, trafik kurallarına uymak ve alkollü araç kullanmamak gerekir. 

İşte Nevşehirli vatandaşlarımızın bir kaç kelime ile özetlediği o tepki ve mağduriyetleri anlatan bir kaç kelime ile sıkıntıları;

“Aydınlatma yetersiz”
“Yollar kapkaranlık”
“Hava karardığında ne dolmuşa nede arabaya binmiyorum”
“Yola çıkmaya korkuyoruz”
“Kazalara dur demeliler”
“Ölümlerin olmasını beklememeliyiz”
“Yol üzerinde ışıklandırma lambaları yanmıyor”
“Aydınlatma yok”
“Trafik can almasın”
“Yol aydınlatmaları yetersiz”
“Neden Önlem alınmıyor”
 “Vatandaş yollara kurban ediliyor”
 “karanlık yollar tehlike saçıyor”
" Biran önce Önlem alınmalı"

'Karanlık yollar' endişe veriyor!​ Ve Bu karanlık yollar Nevşehir'imize hiç mi hiç yakışmıyor..."

İşte Aydınlık Şehrin Karanlık Yolları Nevşehir ....