Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmail ÖRDÜ 01 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan Elektronik Tebligat uygulaması hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında ÖRDÜ; "27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile gerçek usulde vergiye tabi olan esnaf ve sanatkârlarımız ile kurumlar vergisi mükellefi olan iktisadi işletmelere, şirketlere ve diğer kurumlara vergi dairelerince yapılacak tebligatların elektronik ortamda yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

         Anılan Tebliğ ile vergi dairelerince Vergi Usul Kanunu kapsamında düzenlenecek her türlü evrak 01.01.2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda tebliğ edilecektir.

         Bu kapsamda, gerçek usulde vergiye tabi esnaf ve sanatkârlar ile (basit usulde vergiye tabi esnaflar hariç) kurumlar vergisi mükellefi olan kurumların; Elektronik Tebligat Talep Bildirim formlarını doldurmaları ve en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairesine teslim etmeleri gerekmektedir.

         Bu uygulama kapsamında kendisine elektronik tebligat yapılması zorunlu olanlardan, "Elektronik Tebligat Talep Bildirimi"ni 31 Aralık 2015 tarihi akşamına kadar bağlı oldukları vergi dairesine teslim etmeyen esnaf ve sanatkârlara 660 TL, kurumlara ise 1.300 TL ceza kesilebilecektir.

            Esnaf ve sanatkârlarımızın cezai işlemlere maruz kalmamaları için, yıl sonunu beklemeden, Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslara uymaları ve biran önce Elektronik Tebligat adresini almaları için Vergi Dairesine başvurmaları gerekmektedir." dedi.