Bu Hafta Belirleyici Olacak

NEVŞEHİR(MHA) 1995 Yılından bu yana atandığı Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü makamında kırılmadık tayin rekoru bırakmayan ve en son geçtiğimiz günlerde yeniden görevinden alınan Veleddin Birsöz’ün tekrar görevine dönmesi bu kez zor görünüyor.

Şu ana kadar 36 kez başka ile atanmasına karşın her defasında mahkeme kararları ile tekrar görevine dönen, bu tayin rekorları ile Kapadokya bölgesi turizmine de büyük darbe vuran Birsöz’ün tekrar ilimize dönüp dönemeyeceğinin bu hafta içerisinde netlik kazanacağı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre; bu hafta içerisinde Birsöz’ün durumuna göre Kültür ve Turizm Bakanlığınca ilimize yeni bir müdür ataması yapılacak. 20 Yıla yakın bir süredir bölge turizminin en büyük sancılarından biri haline gelen il kültür ve turizm müdürlüğü makamının sık sık tayinlerle gündeme gelişinin bu kez tarihe gömülmesi, bölgenin değerlerini daha iyi tanıtabilecek, bölgenin tanıtımında kuşkusuz bir rol sahibi olan basın yayın kuruluşu mensuplarına kapılarını kapamayıp, onlardan kaçmayıp el birliği yapabilecek bir ismin bu göreve atanması bekleniyor.