Nevşehir’e günü birlik bir ziyaret gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti il başkanlığında düzenlenen toplantıda işte bu sözlerle karşılaştı.
AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden, ardından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız’ın oğlunun düğüne katılan ve sonrasında ise Ürgüp ilçesinde düzenlenen ödül törenine de katılan Bakan Tüfenkçi, il başkanlığında henüz kendisi için hazırlanan koltuğa bile oturmadan işte bu sözlerle karşılaştı.
Bir vatandaş, “Biz bakan istiyoruz Sayın Bakanım, Nevşehir’den bir bakan istiyoruz” diye seslendi. Bir an ne olduğunu anlamaya çalışan Bakanın yanındakiler “Sayın Bakanımız da Nevşehir’in Bakanı” deyip vatandaşın hararetini almaya çalıştılar.
Kısa süren bu diyalog geçtiğimiz günlerde haber yaptığımız gibi Nevşehir’in ne yazık ki son yıllarda bakan olabilecek bir ismi yetiştiremediğini, ya da AK Partili hükümetlerin arasına bir Nevşehirlinin bile giremediği gerçeğini de ortaya koydu. Bu durum sadece bizleri değil, 16 yaşına basan AK Parti tarafından kurulan hükümetlerde neden Nevşehir’in bir bakanı olmadığının Vatandaş tarafından da dikkate alındığının sadece küçük bir göstergesi olsa gerek.