Niğde Valiliği, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na bir yazı göndererek kahvehane, kır kahvesi, oyun salonu, internet salonu, çay bahçesi ve çay ocağı ve benzeri işyerlerinde gazete ve kitap bulundurulması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

 İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya göre,

Birinci sınıf kahvehanelerde; ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 farklı günlük gazete bulundurulacak. En az 100 farklı kitabın yer aldığı kütüphane kurulacak.

İkinci sınıf kahvehanelerde; biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 farklı günlük gazete bulundurulacak. En az 50 farklı kitabın yer aldığı kütüphane kurulacak.

Üçüncü sınıf kahvehanelerde; biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet günlük gazete bulundurulacak. En az 25 farklı kitabın yer aldığı kütüphane kurulacaktır.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yanı sıra kaymakamlıklara ve muhtarlıklara gönderilen yazıda, yapılacak denetimlerde belirtilen mekanlarda vatandaşıların hizmetine kitap ve gazete sunulup sunulmadığının kontrol edileceği bildirildi.

Niğde Valiliği'nin örnek uygulaması, özellikle Kitaplarla eğitici ve yerel basının daha geniş halk kesimlerine ulaşmasını ve gazete tirajlarının artmasını sağlayacak.

Bizde isterük...!
Nevşehir Valiliği,Nevşehir Milli Eğitim Müdürümüzü,Nevşehir Mahalli İdareler ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Kahveciler ve Lokantacılar Odasını Göreve davet ediyoruz...