Nevşehir Belediyesinin 9-10 Milyon TL Borcu Olduğunu Söyleyen Başkan Ünver, “Borcumuzu İstersek Yarın Öderiz”

NEVŞEHİR(MHA) Özellikle son dönemlerde seçim zamanlarında sık sık üzerine spekülasyonlar yapılan Nevşehir belediyesinin borcunu ilk kez açıklayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 9-10 Milyon TL dolayında bir borcu bulunan Nevşehir belediyesinin bu borcu bir gün içerisinde ödeyip kapatabilecek güçte olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumuna Nevşehir belediyesinin borcunun yapılandırılarak ödeme takvimine bağlandığını dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Piyasaya olan 9-10 Milyonluk borcun ise Mart ayına kadar çok büyük oranda ödenmiş olacağını ifade etti.

Nevşehir Belediyesinin Türkiye’nin Kredi Limiti en yüksek belediyelerden biri olduğuna değinen Başkan Ünver, “Belediyemizin kamu borcu olarak SGK’ya borcu vardı. Onu yapılandırdık. Temmuz ayına kadar da ödememiz yok. Öte yandan belediyemizin piyasaya 9-10 Milyon liralık bir borcu var. Onu da istersek yarın sabah öderiz. Arkadaşlarımız belediyemizin borcunu Mart ayına kadar sıfırlamak için çalışıyorlar. İnşallah o da olacak. Belediyemiz Allah’a Şükürler Olsun Türkiye’nin kredi limiti en yüksek belediyelerinden biri. Dış finansman kuruluşları belediyemize kredi verebilmek için birbirleri ile yarışıyorlar. Ancak biz işimize bakıyoruz. Trilyonlarca liralık yatırımlara rağmen şu an belediyemiz tarihinin en iyi durumunda diyebilirim. Belediyemizin yaptığı işlere, yatırımlara bakıldığında öyle abartılacak, üzerine dedikodu üretilecek bir borcumuz yok. Eskiden bu konu daha fazla konuşulurdu. Şu an konuşan yok. 2 ay sonra maaş ödeyemez diyorlardı 11 Yıldır işçilerimiz, çalışanlarımız bir gün dahi geç almadılar maaşlarını” diye konuştu.