Borsa Başkanı Salaş'tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı...
Gazetecilerin halkın müşterek sesi olduğunu söyleyen Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, "Basınımız, bazen devlet ile millet arasında önemli bir köprü, bazen yerel yönetimler ile belde sakinlerinin diyalog aracı, bazen de sivil toplumun sesini yükselttiği, demokrasilerin vazgeçilmezidir" dedi.


Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutladı. Basının, toplumun bilinçlenmesi ve haber alma özgürlüğüne kavuşması yönünde gerçek ve yürüyen demokrasinin tesisi anlamını taşıdığını ifade eden Başkan Salaş, gazetecilik mesleğinin halkı aydınlatma, haberdar etme, toplum yararına hizmet etme ve kamu yararı taşıyan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma amacı taşıdığını belirterek, "Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Gazeteciler bizim yol arkadaşımız" dedi.
 
GAZETECİLER YOL GÖSTERİCİDİR
 
Gazetecilerin yorum ve görüşlerinin çalışmalarına yön verdiğini ve önemli yararlar sağladığını ifade eden Salaş, “ Gazetecilik mesleğinin demokrasinin, fikir özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesinde çok büyük payı bulunuyor. Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Onların eleştiri ve önerilerini önemsiyor, çalışmalarımız için yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir" açıklamasını yaptı.
 
DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU
 
Başkan Salaş, şunları söyledi: "Halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın kurumlarımız ve mensubu olan gazeteciler; gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, tehlike demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler. Bu duygularla mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, ilkeli, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde hareket eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutlarım."