Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı olarak ilçeye gelen konukların mutlu ayrılmasını gönülden dilediğini, bunu Hacıbektaş halkının tamamının da istediğini ifade etti. Başbakan Yardımcısına yapılan saldırının bir kişinin ferdi olarak planlayıp yapmış olduğu kanaatinin kamuoyunda ve kendisinde hasıl olduğunu kaydeden Selmanpakoğlu, "Çok ani bir gelişme oluştu. Sayın Bakan'ın kendisiyle konuşacağını sanarak o tarafa dönmüş olması o andaki zafiyetini doğurdu. Türkiye'de genel olarak siyasilerin, parti liderlerinin, bakanların etrafında parti yetkilileri, korumalar ve polis zincir oluşturuyor. Bu bir karmaşa da oluşturuyor. Bundan da ders çıkarmak gerekir. Bu dersi her kademenin kendine göre aldığını da sanıyorum. Üzücü tarafı fiili bir hareketin ortaya konulmasıdır. Bazı çevrelerde fiili hareket vardı-yoktu diye tartışma yaşansa da, basına yansıyan şekliyle, Sayın Bakan'ın ifadesi ve görgü tanıklarının açıklamalarıyla istenmeyen bir durumun yaşandığı anlaşılıyor." dedi.
Saldırıyı gerçekleştiren şahsın, Hacıbektaşlı olmadığını ve kendi belediyelerinde de görev yapmadığını belirten Başkan Selmanpakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Pazarcık Belediyesi'nde çalışan birisi olduğu ifade ediliyor. Basında 07 Ağustos 2013 tarihi itibari ile görevine son verildiği şeklinde haberlerin yanında, devam ettiği yönünde de haberler çıktı. Alanımız dar. 50 bin kişi etkinlikler için geldi, ancak 2- 3 bin kişiyi tutabiliyoruz. Protokol oturma yerinin arkasına da polis kontrolünde halkı alıyoruz. Böyle bir olay bizi derinden üzdü."

Kamuoyunda 'Basın kartını kim verdi, nasıl verdi' diye de görüşlerin olduğunu belirten Selmanpakoğlu, "Belediye olarak Basın-Yayın Birim amiriz vasıtası ile alana giriş için geçici kart veririz. Şahıs, Belediye Basın Bürosu'nda çalıştığını beyan edince basın kartını kontrol etme ihtiyacı duymadan geçici kartı vermiş. Kartı olsa da olmasa da polis kontrolünden geçerek alana giriliyor. Keşke bir stadyumumuz olsaydı, törenleri orada yapsaydık, bu tür olayları önleyebilir miydik, bunu bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Hastanede genel kontrolü yapılırken Başbakan Yardımcısını bizzat ziyaret ederek üzüntülerini ilettiğini belirten Selmanpakoğlu, "Sayın Bakan'ı buraya tekrar davet etmek istiyorum. Bu tür olayların bir daha tekrar etmeyeceğini göstermek istiyorum." şeklinde sözlerini tamamladı.