Uçhisar'da gerçekleştirilen Brezilya Fahri Konsolosluğu Berat Törenine Vali Mehmet CEYLAN, Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Antonio SOLGADO ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Vali CEYLAN "Brezilya ile Türkiyenin geçmişe dayanan çok iyi bir dostluğu vardır. Bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz tören de bu dostluğun bir göstergesidir. Brezilya ile yapılan bu Fahri Konsolosluk Antlaşmasının her iki ülke dostluğuna ve Kapadokya turizmine fayda sağlayacağına inanıyorum.Konsolosluğun her iki ülkeye hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

Brezilya’nın Nevşehir ve Kayseri Bölgesi Fahri Konsolosluğu düzenlenen resepsiyon ile açıldı.
Nevşehir’in Uçhisar Beldesi, Museum Hotel'de düzenlenen açılışa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yanı sıra Brezilya Büyükelçisi Antonio  Espinola Salgado, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler,  Nevşehir ve Kayseri’den yoğun bir katılım oldu.

Yapılan konuşmaların ardından Brezilya Büyükelçisi Antonio  Espinola Salgado tarafından, Turizmci Ömer Tosun’a ‘Nevşehir ve Kayseri Bölgesi Fahri Konsolosluğu’ unvanı verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Brezilya Fahri Konsolosluğu unvanına layık görülen Ömer Tosun’u tebrik etti.