Uzun süredir beklenen, Valiler Kararnamesi’nin yayımlanmasının ardından gözler Emniyet Müdürleri Kararnamesi’ne çevrilmiş ve Emniyet Müdürlüğü Kararnamesinin yayımlanması bekleniyordu. 15 Temmuz Darbe girişimi sebebiyle uzayan kararname Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 
Emniyette yeni görevlendirmeler yapıldı. İçerisinde Nevşehir'in de bulunduğu 59 ilin Emniyet Müdürleri değiştirildi.

Emniyet Müdürümüzü Unutmayacağız!

19.02.2014 tarihinde Nevşehir İl Emniyet müdürü olarak görevine başlayan ve iki yılı aşkın bir süre bu görevi başarıyla ifa eden Metin KALAYOĞLU, kişiliği , mütevaziliği ve çalışkanlığı ile tüm kısa sürede tüm Nevşehirlilerin gönlünü kazandı...

Gerek kişiliği gerek Yaptığı başarılı çalışmalarıyla Nevşehir halkının büyük sevgisini kazanan Emniyet Müdürümüz Metin Kalayoğlu'nun Polis Başmüfettişi olarak Atanarak Nevşehir'den ayrılacak olması tüm Nevşehirlileri üzdü.


Emniyet Müdürümüzü Unutmayacağız!

Göreve geldiği günden itibaren sıcak kanlı ve samimi davranışlarıyla Nevşehirli’nin sevilen kurum amirleri arasında yer almıştı. İlimizde bir birinden önemli çalışmalara imza atan ve her olayda bizzat olay yerine giderek çalışmalara katılan Metin Kalayoğlu’na ilimizde göstermiş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı kendisini Tüm Nevşehir halkı adına FİB Haber.Com İnternet gazetemiz çalışanları olarak kutluyor yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne Mehmet ARTUNAY getirildi.


Metin KALAYOĞLU
Nevşehir Emniyet Müdürü
1. Sınıf Emniyet Müdürü

 
                1961 yılında Ankara'da doğdu. 1984 yılında Polis Akademisinden mezun olarak aynı yıl Ordu il Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başladı. 1987 yılında Erzincan iline atandı ve 1988 yılında İngiltere'de bir yıl süreyle mesleki uzmanlık eğitimi aldı.
                1989 yılında Ağrı ili Doğubayazıt ilçesine komiser rütbesi ile atandı ve 1990-1992 yılları arasında Tunus Başkonsolosluğunda Misyon Koruma olarak görev yapan Metin KALAYOĞLU, sırasıyla Eskişehir, Bolu , Siirt illerinde görev yaptıktan sonra 2007 yılında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na atandı. 2008 yılı Ağustos ayında Teftiş kurulunda Polis Başmüfettiş'i iken Tunceli İl Emniyet Müdürü olarak atandı  2008-2010 tarihleri arasında Tunceli İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.
                12.02.2014 tarih ve 2014/112 sayılı İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Emniyet Müdürlüğümüze atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU 19.02.2014 tarihinde Nevşehir İl Emniyet müdürü olarak görevine başladı, Sn. Metin KALAYOĞLU  evli ve 1 çocuk babasıdır.