Avanos Belediyesi Hayvan Barınağı küçük ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Hayvan Barınağında misafir ettiğimiz sokak hayvanları, birbirinden değerli ve alanında uzman veteriner hekimlerimiz tarafından kısırlaştırılmaya devam ediyor.
Gönüllü olarak hayvan barınağımızda sosyal inisiyatif ve sorumluluk alarak katkı sunan İl Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ali ÇOPUR, KMYO Atçılık ve At Antrenörlüğü Öğretim Görevlisi Veteriner Hekim Mehmet BİLGİN, Ürgüp Belediyesi Veteriner Hekimi Yusuf ÇİĞDEM ile Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet DEMİRCİOĞLU’ndan oluşan profesyonel kadro tarafından kısırlaştırılıyor.

Kısırlaştırmanın ve tedavilerinin yapıldığı klinik odasında uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılan operasyonlarla kısırlaştırılan sokak hayvanlarına iç ve dış parazit aşıları yapılıyor. Kuduz aşısı da yapılan köpeklere seri numaralı kulak küpeleri takılarak veritabanına kayıtları tutuluyor. Barınağımıza gelen bütün hayvanlar rehabilitasyon çalışmaları boyunca hem sağlık taramasından geçiriliyor hem de gözetim altında tutularak davranışları kontrol ediliyor.

Bu Dayanışmanın Başka Bir Örneği Yok. Türkiye’nin bütün illerinde kamu kurumlarında ve özel kliniklerde veterinerler hizmet veriyor. Buna rağmen sokak hayvanları sorunu gibi önemli bir konuda gönüllü olarak inisiyatif alan bir oluşumun Avanos’ta hayat bulması yönüyle bir ilk olma özelliği taşıyor.

İnsanlık tarihi boyunca insanoğlunun en yakın dostları olan köpekler için yapılan bu barınağın değeri sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çıkarılan kanunlara bağlı olarak, sadece kısırlaştırma faaliyetleriyle değil tedavi hizmeti yönüyle de önem kazanıyor. Bu alanda birbirinden değerli veteriner hekimlerimizin emekleriyle katkı sağladığı sorumluluk projesi bütün hızıyla devam ediyor. Veteriner hekimlerimizin bir araya geldiği günlerde çok sayıda köpek kısırlaştırılıyor. Her bir köpeğin yıl içerisinde bir batında 7-8 adet yavruladığı göz önüne alınırsa çalışmaların ehemmiyeti daha da ortaya çıkıyor.