Nevşehir lale caddesindeki bir eski bir bina üzerine atılan çöpler birikerek kötü bir görünüme neden olduğunu belirten bölge esnafları, çevreye verdiği bu çirkin görüntü sebebiyle büyük rahatsızlık duyduklarını söylediler.

Nevşehir'in sesi ve sitesi www.fibhaber.com Whatsapp ihbar hattımıza durumdan şikayetini dile getiren bir çarşı esnafımız; Şu çarşı ortasındaki çöplüğü temizlemeleri için lütfen bir haber yapın. Hem biz çarşı esnafları hemde müşterilerimiz çok rahatsız. Şekerbank in karşısındaki Eski Salı pazarı sokağında ki bu bina üzerinde adeta çöp biriktiriliyor. Sesimizi kimseye duyuramadık. FİB Haber'den sesimiz olmasını istiyoruz. Çevre binalardan bilinçsizce atılan çöpler çevre dostlarını da üzüyor. Çevreciler ve çevre sakinleri boş alanın mezbelelikten kurtarılmasını istiyor.  Çöplüğü aratmayan bu manzara Nevşehir'imize hiç yakışmıyor. Ve gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Çevre sakinleri de bu durumdan yakınarak, “Kent merkezinde böyle manzaralar yakışmıyor. Bunu yapanlar da insanımız. Çerini çöpünü çöplük gibi kullandıkları alana atıyor. Baş edemiyoruz. Çarşı merkezindeki bu bina harap bir vaziyette.Bu gidişe ise 'dur' diyen yok. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Her türlü çerin çöpün atıldığı bu alan kötü görünümünün yanı sıra yazın sıcağında yaydığı kötü koku da rahatsızlık veriyor. Her şeyden önce gelişim gösteren modern Nevşehir’imize yakışmıyor” şeklinde görüşlerini aktarıp beklentilerini dile getirdi.