Avanos ilçesini ikiye ayıran Kızılırmak nehrinde düzenlenen Gondol turları yerli turist gruplarının ilgi odağı haline geliyor.
Nevşehir’in Avanos ilçesinde gerçekleştirilen Kızılırmak nehri kıyı düzenleme çalışmalarının ardından başlatılan gondol turları özellikle yerli turist gruplarının ilgisini çekiyor.
Gondol ve jet botların işletmesinden sorumlu Kapadokya Jetbot ve Gondol İşletme Müdürü Ömer Yasakçı, Türkiye’nin en önemli el sanatları merkezlerinden biri olan Avanos ilçesinde başlatılan gondol turlarının yanı sıra jetbot turları ile de hizmet verdiklerini söyledi.
10 gondol ile başlattıkları bu çalışmaların yerli turist gruplarının yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini kısa sürede çektiğini belirten Yasakçı, İtalya’nın Venedik kentindekiler ile birebir aynı özelliklere sahip gondol turlarının 10, 20 ve 30 dakikalık sürelerle yapıldığını belirtti.
Erdil, jetbot turlarının da özellikle hız tutkunu gençlerin ilgi gösterdiğini ifade ederek,turizmin bölgesel çapta çeşitlendirilmesi yönündeki çalışmalara bir katkı anlamındaki çalışmaların rüzgarlı ve yağışlı hava dışında çok rahat bir şekilde gerçekleştirilebildiğini kaydetti.
En fazla 6 kişinin yararlanabildiği bir gondoldaki turlara katılanlar ise 30-60 TL arasında ücret ödüyorlar.Özellikle civar iller Kayseri, Niğde , Kırşehir ve Aksaray illerinden grupların gondol gezisini tercih ediyorlar.