Nevşehir'in Esentepe mahallesinde bulunan parklarda, bu kez bilinçsiz bazı vatandaşlarımızın duyarsızlığı nedeniyle çevre kirliliği devam ediyor. Birçok noktada çöp tenekeleri olmasına karşılık oturma alanlarında gıda artıklarını bırakmayı tercih eden vatandaşlar yüzünden park, pislik içinde!
Çoğu zaman çöpler yüzünden kurumları eleştiren taraf vatandaş olurken, bu kez kirlilik vatandaş eliyle ortaya çıktı. Parkın çeşitli yerlerine yeterli sayıda konulan çöp tenekeleri olmasına karşın vatandaşların çöplerini yerlere atması çirkin bir görüntü ortaya çıkardı.
Vatandaşların ortak kullanım alanlarını korumanın sadece kurumların değil vatandaşların da görevi olduğunu unutan bu kişilerin "Bilinçli Vatandaş" adına yakışmayan davranışları yüzünden ortaya çıkan çevre kirliliği, duyarlı Nevşehirli vatandaşların tepkisine neden oldu. Oturma alanlarına atılan çekirdek kabukları, kağıt ve poşetler sonucu pislik içinde kalan mahalledeki Parklarının çevreyi koruma bilinciyle temiz tutulması gerekliliğini dile getiren aileler, "Bu alanlar bizler için yapıldı. Çöp tenekeleri varken, yerlere çöp atılması hem çevreye büyük zarar, hem de Nevşehir'e yakışmayan bir görüntü... Çoluk çocuğumuzla buraya geliyoruz. Lütfen onlara da kötü örnek olmayalım." dedi. 

7’den 70’e mahalle sakini vatandaşların uğrak noktası haline gelen ve özellikle akşam ve hafta sonları yüzlerce kişiyi ağırlayan Parkdaki çöp sorunu her geçen gün giderek büyüyor. Parka gelen bazı vatandaşlar; yiyecek poşetlerini, plastik, teneke veya cam şişeleri ve çitledikleri çekirdeklerin kabuklarını parkın tahta masalara yada gelişi güzel yerlere atarak çevreyi kirletiyor. 

YERLERE ATIYORLAR
Parka gelen bazı vatandaşların, yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecek çöplerini yerlere yada masa üzerine bırakıp gitmesi tepki çekiyor. Sigara izmaritleri ve çekirdek kabuklarından oluşan çöp birikintileri gözden kaçmazken, bölgedeki çöp bidonlarının boş olması da dikkat çekiyor. Parkın yemyeşil çimlerinin, yere atılan çöpler nedeniyle zarar gördüğünü söyleyen duyarlı bir vatandaşımız, “Mahallemizde güzel vakit geçirilecek sayılı yerlerden birisi Esentepe Parkı’dır. Şu anki haliyle çimlerinde oturacak yer bulabilmek mümkün değil. Bu manzara utandırıyor. Bu parka sahip çıkıp çevre kirliliğine neden olan zevatlara göz yummayalım” dedi.

Öte yandan Belediye temizlik işçileri ise bazı zevatların parkları çöp gibi kullanmaları nedeniyle büyük mağduiyet yaşıyorlar.
Unutmayınki hepimiz insanız, görevlinin de bir insan olduğunu unutmayalım....