Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında düzenlenen yaz kuran kurslarına katılan kursiyerler bir yandan Kuranı kerim ve dini bilgiler öğrenirken, diğer yandan da futbol, yüzme ve at binme gibi sosyal ve sportif etkinliklere de katılıyor.
Yaklaşık 4 yıldır Ortahisar kasabası merkezinde bulunan Abdioğlu Camiinde müezzin-kayyım olarak görev yapan ve aynı zamanda futbol antrenörü de olan Adem Özbek, bu türlü sosyal ve sportif etkinlikler sayesinde kurslara katılan çocukların kursa daha fazla ilgi gösterdiklerini dile getirdi.
Bu yıl yaz dönemi kuran kurslarının 12 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlatılacağını kaydeden Ortahisar Abdioğlu Cami Müezzin – Kayyımı Adem Özbek, “4 yıldır camimizde yaz dönemlerinde düzenlediğimiz kurslarımıza çocuklarımızın ilgisi bir hayli fazla. 100 -150 dolayında çocuğumuz burada kuranı kerim ve dini bilgiler öğreniyorlar. Öte yandan kurs süresince düzenlediğimiz halı saha futbol maçları, yüzme ve at binme etkinliklerimiz sayesinde çocuklarımızın kursa ilgisi daha fazla oluyor. Bir yandan dini bilgiler öğrenen çocuklarımız, diğer yandan da sosyal ve sportif açıdan da kendilerini geliştirmiş oluyorlar” dedi.