O Proje Kaç Müftü Eskitir?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in dini ilimler konusunda ufkunu açacak, il müftülüğünün kendisine ait bir komplekse sahip olabilmesi anlamlarına da gelen Dini İlim, Eğitim ve İbadet Külliyesi bu hızla birkaç müftü daha eskitecek gibi görünüyor.

Nevşehir Belediyesinin katkılarıyla başlatılan ve Nevşehirli hayırsever Vatandaşlarında yoğun bir ilgi gösterdiği belirtilen dini ilim, eğitim ve ibadet külliyesinde bugüne kadar beklenen hızlı gelişimin sağlanamaması projenin tamamlanmasının bu hızla yıllar alacağı gerçeğini de ortaya koyuyor.

İlimizde görev yapa gelen il müftülerinin görev sürelerinin 2-3 yılla sınırlı oluşu da projenin birkaç müftü daha eskiteceğini gözler önüne seriyor.

Nevşehir merkeze bağlı Göre kasabası yolu üzerindeki dini ilimler Külliyesinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Göre yolu üzerinde 70 bin metrekare alan üzerine 25 milyon liralık yatırımla 11 bin kişilik cami, imam hatip okulu ve lojmanlardan oluşan dev bir külliye inşa edilecek.

İçerisinde Nevşehir İl Müftülüğü hizmet binası, Aşere Takrip ve Diğer Hizmet İçi eğitim Kurslarını Uygulama Eğitim Merkezi, misafirhane, 3 bin kişilik kapalı alan olmak üzere 11 bin kişilik Selâtin Cami, Kız İmam Hatip, Erkek İmam Hatip, Anadolu İmam Hatip ve yurtlar ve lojmanlardan meydana gelen Nevşehir Dini İlim-Eğitim ve İbadet Külliyesi'nin yapımı konusunda Nevşehirli hayırsever iş adamlarının da ciddi boyutlarda katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Yaklaşık 25 milyon lira maliyetli dev bir külliyeye kavuşacak olan Nevşehir 70 bin metrekare alan üzerinde çağın gereksinimlerine uygun modern eğitim amaçlı binalarda kazanacak.