NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de bir süredir konuşulan ancak çoğu kimsenin yazıp çizmeye bile cesaret edemediği en önemli konulardan biri hiç kuşkusuz Milletvekilleri ile Ticaret Sanayi odası arasındaki soğuk savaş.

Oda seçimleri öncesinde alevlenen ve Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığına yeniden seçilen M. Arif Parmaksız ile Başta Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver in Biz Gri renklerde değiliz netiz diyerek seçimlere müdahil olarak tek bir adaya destek vermesi ile Milletvekili A. Erdal Feralan’ı mahkemelik bile eden söz düellosu seçimlerin ardından hız kesmiş durumda. Ancak, 3 bin üyeli bir sivil toplum kuruluşunun yönetimi ile Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ve Milletvekillerinin ters düşmesinden Nevşehir’in faydası ne olacak işte bu soru bu şehirde yaşayan, Memleketini seven, Şehrinin gelişmesini büyümesini isteyen hemen hemen herkesin aklındaki sorulardan biri.

Böyle bir ayrılıktan memleketin zararlı çıkacağına kesin gözüyle bakanların sayısı hiç azımsanacak gibi değil. Peki bu savaştan Kim Karlı Çıkacak?. NTSO Yönetiminin yaklaşan belediye Seçimlerine müdahil olma kararı bile ilimizdeki STK’ların siyasallaşması anlamına geliyor. Her koşulda çeşitli siyasi düşüncelerin bir çatı altında toplandığı Sivil Toplum Kuruluşlarının bu denli siyasetin içerisine sokulmasının olumsuz etkilerini yerel seçim süreci daha iyi bir şekilde ortaya koyacağa benziyor. Bunun en bariz örneği ise Yerel Seçim sürecinde kendisini iyiden iyiye gösterecek.

Vekil’den İş Adamlarımıza Kapımız Açık Mesajı

NTSO ve NTB Seçimlerinde yaşanan bütün bu olumsuz gelişmelerin ardından Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in verdiği mesaj önemli. Gizligider, yaşanan sürecin ardından Biz Dün Olduğu Gibi Bugünde Yarında İşadamlarımızın ve Tüccarlarımızın Yanındayız mesajı verdi.

Ankara da yapılması gereken her türlü isteklere ve desteğe hazır olduklarını söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider biz bu şehrin hizmet erleriyiz. Tüm seçilmişler ve atanmışlar olarak hepimizin görevi kendi yetki ve sorumlulukları çerçevesinde ilimiz Nevşehir’i çok daha ileriye taşıyacak hizmetleri halkımıza getirmektir.

Biz isteriz ki hem odamız hem borsamız Nevşehir için fikir üretsin kendi görev alanlarına dair. İstişarede hayır vardır. Bizler Nevşehir için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Gerek ilimizde gerekse Ankara’da tıkandıkları, zorlandıkları her yerde onlara Ak Parti iktidarında her kapıyı acarız İnşallah. Gerek oda gerekse borsa seçimlerinde sağduyu ile harekât eden tarafları ve üyeleri kutluyorum. Oluşan yönetimlerin şehrin bütün seçilmişleriyle ve bürokrasisiyle istişare ederek hayırlı hizmetlere imza atmasını temenni ediyorum” dedi.

Parmaksız Şimdilik Suskun

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimleri sonrası düzenlediği basın toplantısıyla ses getiren açıklamalarıyla Nevşehir de gündem oluşturan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız'ın bugün Nevşehir'de olması bekleniyor.
Yoğun geçen Ankara programıyla seçimler sonrası zirve yapan yüksek tansiyonun ne derece düşeceği yada ne şekilde seyredeceği merak konusu...