Nevşehir'i Dolu ve Sel Vurdu... 

Dolu yağışı Nevşehir merkezinde etkili oldu. Yağmurla karışık yağan iri olduğu görülen dolu yağışı, zaman zaman korku dolu anlar yaşattı.

Bugün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu gündelik hayatı olumsuz etkiledi.İl merkezinde özellikle fındık büyüklüğünde yağan dolu dışarıdaki vatandaşlara korkulu anlar yaşattı.Araç sahipleri fındık büyüklüğünde yağan doludan  araçların korumak için kapalı alanlar aradılar.

Dolu ve sağanak yağış köylerde sele neden oldu ve ekili alanların zarar görmesine neden oldu. 

Yağışsız geçen kış ve bahar mevsimi sonrası Yaz mevsiminin gelmesi beklenirken bugün akşam saatlerinde bir anda bastıran dolu yağışı, Nevşehirli vatandaşlara zor anlar yaşattı.


Kentin kavşak noktalarında ve alçak kısımlarında kalan bölümlerinde biriken sular, araçların ve vatandaşların geçişlerinde zor anlar yaşattı.

Nevşehir İmam Hatip Lisesi önü, Yeni Kayseri Caddesi Sahil mevkii, 2000 Evler Mahallesi başta olmak üzere bir çok şehir merkezinde biriken sular, cadde üzerinde bulunan dükkanların içine kadar girerek esnafı zor durumda bıraktı.

2000 Evler mahallesi Avanos yolu üzerinde yol çöktü araç mahsur kaldı...
 

Caddeye çıkan bölümde vatandaşların geçişte zorlanmaları kameralara yansırken; kimilerinin de suya aldırış etmeden suyun içinden geçmeye çalışması, dikkat çeken diğer görüntülerdi.


M.Akif Ersoy 

Yeni TOKİ de ve Kentin diğer bölgelerinde meydana gelen su baskınları araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkiledi. İtfaiye ve karayolları ekipleri de yer yer çalışma yaparak ilk müdahalede bulundu. Belediye ekiplerinin logarları açık bırakması olası daha büyük olumsuzluğuda önlemiş oldu.


İşte fotoğraf ve kameralara yansıyan yağmur ve dolu görüntüleri...