Nevşehir’imizin tarihî ve kültürel mirasının bir bir yok edilişini ibretle izlerken mezbele haline getirilen Kale ve çevresinin bugün çıplak gözle de izlediğimiz sahipsizliği, plansızlığı ve yöneticilerin vurdumduymazlığı insanların canını acıtıyor. Bu nedenle Nevşehir’in kimliğinin de adım adım yok edilişini izliyoruz.

Gelecek kuşaklara “millet” olma kültürünü aktaran tüm toplumlar dünle bugün arasındaki bağı güçlendirmek için her şeyi yaparlarken bizim “kentsel dönüşüm” adı altında Türk milletinin kimliğini oluşturan kültürel ve tarihi nitelikteki “yerel değerlerimizin” göz göre göre yok edilmesi anlaşılır gibi değildir!

Bu pervasızlığın milletimizin “Allah’ın evi” olarak bildiği camide Cuma hutbesinde (17.01.2014) dile getirilmesi ve hatta “Nevşehir’imizin camilerine kamera takacağız.” diye para istenmesi ise en hafif tabiriyle bir “din tacirliği”dir!  Bu cürret, “millet”in değerlerine saygısızlığın zirvesi olsa gerek.

Biz bu durumda neden “kentsel dönüşüm”ü süsleyerek yapacağız diyenlerin bu güne kadar hem milli hem de dini mirasımıza sahip çıkmadıklarını sorgulamıyoruz?

Tabiî ki bu “millet” Camilerine dün olduğu gibi bu gün de sahip çıkacaktır. Bu ülkeyi yönetenler, milletimizin vergileri ile bu milletin çocuklarını, kadınlarını vahşice katleden Ermenilerin karargahı olan Akdamar Kilisesi’ni dahi tamir etmedi mi!

Ermeni çetelerinin karargahını devlet eliyle tamir edenler, elbette, kendi camilerini molozların ve pisliğin içinde bırakarak halktan para toplayarak kamera da kurar, kablo da çeker! Hatta kamera görüntülerini nerde izleyecekseniz onu bile yapacaktır! Lakin zulmün, pervasızlığın o camileri ve o mahalleleri bu hale getirerek Nevşehir kimliğini yok edenlerin karşısında susanlar “dilsiz şeytan olmaktan” asla kurtulamayacaklar.

Kardeşim, çekin şu “millet”in samimi duygularını sömüren ellerinizi yüreklerinden! Kim oraları yıkarken camiyi göz ardı ettiyse önce onlara, yani  lazım olunca Müslüman olanlara sorun hesabını!     

Kişisel kinleri, nefretleri ve ikballeri için “millet”imizin tarihini ve kimliğini yok edenleri ne milletimiz ne de tarih affedecektir.