NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Nar kasabasında belediyenin girişimleri ile başlatılan Küçük Kızılırmak projesi bu yıl tamamlanacak.

 Nar belediye Başkanı Ali Erdoğmuş’un 2023 Naturel Kapadokya Park ve Havuz Başı Düğün Salonu olarak adlandırdığı projenin bir etabı olan su içerisinde yürüyüş yolları çalışmasının tamamlandığını, projenin bu yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, “Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda havuz başı düğün salonundan bahsetmiştik. Bu çalışmamız etap etap uygulamaya geçiriliyor. Bugün otellere gidiyorsunuz oralarda havuz başka bir yerde, düğün başka bir yerde yapılıyor. Projemizin adı 2023 Kapadokya Naturel Park, Havuz başı düğün salonu projesi. Bu projemizin bir ayağı olan su içerisinde yürüyüş yolları tesis etmek istedik. Burada tarımsal sulamada kullandığımız son derece temiz suyu insanlarımızın hizmetine sunmak istedik. Hem suyun şırıltısından insanlarımız dinlensin, hem de güzel bir görsellik oluştursun diye başlattığımız su içerisindeki yürüyüş yolları projemiz tamamlanmış durumda. Şu anda bile çocuklar burada su içerisinde rahatlıkla oynayabiliyor, insanlarımızda yaz aylarında paçalarını sıvayıp bu suyun içerisinde dere boyu gezinti yapma fırsatını elde edebilecekler. Burada büyükler çocuklarında yaşayamadıklarını yaşama fırsatı elde edecekler. İleriki dönemlerde kayıklarla ve su içerisinde bulunacak olan ördeklerle daha güzel bir görünüm kazanacak projemiz. Biz buraya Küçük Kızılırmak diyoruz. İnsanlarımız Kızılırmak içerisine girip suyla hemhal olamıyorlar ama burada su ile dinlenmeleri mümkün. Bizim burada büyükler suya geriden bakmak yerine içerisine girip çocukları ile birlikte zevkli bir an geçirmenin fırsatını da elde edecekler. Projemizi eleştirenler olabilir. Sel yatağının içerisinde böyle bir proje olur mu diyenler olabilir. Ama biz Nar belediyesi olarak sel yatağını bir günde rahatlıkla temizleyebilir ve bu imkanı yeniden insanlarımıza rahatlıkla sunabiliriz”  dedi.