Hicri takvimin başlangıcı olarak esas alınan Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye Hicretinin yıldönümü  olan Muharrem ayının ilk günü,  Hicri Yılbaşı olarak,  yarın Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
 
Hicri yılbaşı etkinlikleri kapsamında, Müslümanlar  kendi aralarında Hicri yılbaşını tebrik mesajları paylaşırken, Hz. Muhammed (sav)’in Mekke’den Medine’ye Hicreti ile ilgili yapılacak çeşitli etkinliklere  de katılacaklar.
 
Muharrem ayı Hicri takvim’in başlangıcı olmasının yanında, bu ayın başında, ortasında ve sonunda tutulacak orucun çok faziletli olduğu Peygamber Efendimiz’in (sav) birçok hadisinde yer almaktadır. Dolayısıyla yeni bir Hicri yılı oruçla karşılamak için, yarınki Muharrem ayının ilk gününde oruç  tutmak, Müslümanlara büyük sevap kazandıracak.
 
Muharrem ayı barındırdığı Aşure günü dolayısıyla da, Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir. İslam tarihinde Aşure gününde  yaşanan bir çok güzelliğin yanında, bu ayda cereyan eden Kerbela faciasında Hz. Hüseyin’in katledilmesi ve Ehl-i Beyt’e yaşatılan eziyetler, hala  Müslümanları hüzünlendirmekte…  
 
Bu vesileyle FİB Haber Ajansı olarak, Hicri yılbaşını tebrik eder, İslam coğrafyasında cereyan eden İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırı ve zulümlerin son bulmasına ve Müslümanların yek vücut halinde küfre karşı Vahdetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.


 DEĞERLİ DOSTLAR
25 EKİM 2014 CUMARTESİ, HİCRİ YILBAŞI 1 MUHARREM 1436 SENE-İ DEVRİYESİDİR. 
Bu gün Hicri takvim başlangıcına sebep olan Peygamber (sav) efendimizin Mekke-i Mükerreme’ den Medine-i Münevvere’ye Hicretinden konuşacağız. 
HİCRET: "terk etmek, ayrılmak, bir yerden başka bir yere göç etmek" demektir.
HİCRET: Gerçek Sevgilinin Kayıtsız Şartsız Egemenliği altında hür olmak için sevdiklerini ve sevdiğin şeyleri terk etmek!
HİCRET: Hz Ömer zamanında Hicri takvimin başlangıcı kabul edilmiştir.
Allah Resulü Peygamberimiz (sav) efendimizin, doğup büyüdüğü Ana baba ocağı Mekke-i Mükerreme’yi terke mecbur edildiği için Medine-i Münevvere’ye ulaşıp kurduğu Adalet ve Hukuk Devleti ve İslam Medeniyeti bu kutsal Hicretin bereketidir!
Hz. Âdem atamız ve Havva valide ebeveynimizin cennetten yeryüzüne adım atışlarıyla başladı insanlığın ilk Hicret hikâyesi. İnsanlığın imtihana tabi tutuluşunun yanı sıra yeryüzünü imar etmek, güzel olan âlemi daha da yaşanır hale getirmekti bu hicretin hikmeti. 
Ardından pek çok hicret bunu takip etti. Kâh bir gemi ile tufanlara karşı duruldu, kâh dağlardan aşıldı, çöllerden denizlerden geçildi. Kâh Kâbe-i muazzama oldu hicretin semeresi, kâh Yesrib’in Medenileşmesi, medeniyet güneşinin oradan ışıldaması. Kâh fedakârlığın ve vefakârlığın adı oldu hicret, kâh Ensar- muhacir kardeşliğinin ve dostluğunun tadı. 
KIYMETLİ DOSTLAR 
“Fetihten sonra hicret yoktur” (Darimi Siyer, 69) Buyuran efendimiz (sav) kıyamete dek ümmetin asıl HİCRET’inin Allahın yasakladığı şeylerden uzak durmakla gerçekleşeceğini haber veriyordu.
HİCRET: Her şeyden önce Allah ve Resulüne gönülden bağlılığın, sadakat ve teslimiyetin ifadesidir. 
HİCRET: Batıldan boş şeylerden ömrü israf edep her türlü arzu ve istekten uzaklaşarak HAKKA HAKİKATE AHLAK VE İRFANA teslim oluşun ifadesidir.
HİCRET: Bir mekândan diğer mekâna yapılan yolculuktan ibaret değildir.
HİCRET: Madden Manaya, Fenada fanilikten Bekaya baki olana yürüyebilmektir. Yüce Mevla’mızın yarattığı tertemiz fıtratımızı muhafaza edebilmektir. Şirkten Küfürden Nifaktan uzaklaşıp İman ehli olabilmektir.
HİCRET: Nefsin heva ve heveslerinin arzularının tuzağına düşmemek, ulvi duygu ve gayeleri, gelip geçici heves ve tutkulara feda etmemektir.
HİCRET: Bir ömür boyu Helallerle hem hal olup, Haramlardan uzak durabilmektir.
SEVGİLİ KARDEŞLERİM
Yarın Muharrem ayını idrak edeceğiz, birbirimizle tebrikleşeceğiz. Ancak Hicret ruhunu yüreğimizde yaşamadıkça, kötülükleri terk edip iyiliklere seyri sefer etmedikçe gerçek manada Hicreti yaşamış olur muyuz? Şerre kilit fren Hayra anahtar olmadıkça, fitne fesada dur demedikçe, Zalimin zulmü karşısında, Hakkın ve Adaletin yanında yer alamadıkça gelip geçen Muharremlerin Hicri yılbaşlarının anlamı olur mu? 
1436 yıl önce hüznü mutluluğa, bedeviliği medeniliğe dönüştüren Hicretin, Bu gün tam tersine döndürüp çölleşen yürekleri merhamet ve muhabbet yağmurlarıyla yıkamasına insanlık olarak ne kadar muhtacız. 
Bu gün hepimiz Nuh’un gemisindeyiz. Kurtuluş ve Selametimiz ömür gemimizi TEVHİD rotasında yüzdürebilmemize bağlıdır. 
DEĞELİ DOSTLAR
Gelin Hz İbrahim gibi yönelişimiz devamlı Rabbimize olsun HİCRETİMİZ. 
Gelin Haramlardan yanlışlardan Gayri meşru duygu ve davranışlardan helal ve tertemiz hayata Hz. Lut misali HİCRET edelim. Ardımıza bakmayalım asla geri dönmeyelim.
Farklı Irk dil ve renkte yaratılmışlığımızı Allahın ayeti olarak görelim(Rum suresi 22. Ayet) Gelin tüm ırkçılığı mezhepçiliği kaldırıp atarak birlik ve kardeşliğe HİCRET edelim.
Gelin her türlü zulmü kötülüğü husumeti düşmanlığı ayaklar altına alıp adalete iyiliğe merhamete HİCRET edelim. 
Gelin şiddeti vandalizmi yakıp yıkmayı terk edelim yeryüzünü imar etmeye harabeleri mamur etmeye HİCRET edelim.
Gelin saldırmayı yıldırmayı öldürmeyi yakıp yıkmayı bir an önce bırakıp yaşanan bunda dehşet ve vahşet karşısında yangın yerine dönen yüreklerin ateşini söndürmeye öksüzlerin yetimlerin yüzünü güldürmeye HİCRET edelim.
Cennetten yeryüzüne adım atışımızla başlayan HİCRET hikayemizin, dünyayı cennete dönüştürecek bir gayret ve ihlasın mükafatı olarak cennette sona ermesi dualarımla HİCRİ YENİ YILINIZ KUTLU olsun. İnsanlık ve İslam alemine Huzur ve Selamet getirmesi temennisiyle. Selam Sevgi ve Dua ile.