Nevşehir'de son dönemde başta bonzai olmak üzere hap, esrar ve diğer uyuşturucu madde kullanımında ciddi artış olması kamuoyunda endişelere yol açtı.

Nevşehir il merkeziyle birlikte Derinkuyu, Avanos,Ürgüp ve Gülşehir ilçeleriyle Uçhisar , Göreme gibi bazı turistik merkezelerimiz başta olmak üzere il genelini tehdit eden madde bağımlılığı konusu şehrimizde aileleri kara kara düşündürüyor. 

Son zamanlarda ülke geneliyle birlikte ilimiz Nevşehir'de de bir çok park ve kullanılmayan binalar madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

Mahalle sakinleri: "Nevşehir Belediyemiz sağolsun buraya bir park yaptı Allah razı olsun diyen mahalle sakinleri fakat gündüz çocuk parkı akşamları tinerci yuvası olan bu mekan büyük tehlike saçıyor...Artık bizde parka gidip gelemez olduk."

En son FİB Haber Merkezimize gelen ihbarda Nevşehir Merkez Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu'nun hemen arkasında oluşturulan parkı mesken tutan bali ve esrar içtikleri belirtilen madde bağımlıları mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Nevşehir Merkez Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu'nun arkasındaki park için FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan 350 Evler Mahallesi Sakinleri “Her gün buraları temizliyoruz fakat bu baliciler ve tinerciler her gün gelip burada cirit atıyorlar. Defalarca konuyu zikretmemize rağmen bir türkü muvaffak olamadık. Eğer mümkünse gece devriye atan ekibin hergün bir kere buraya uğramasını istiyoruz. Gerçekten yakışık kalmıyor şehrin merkezinde böyle bir durum. Adam burada bali çekiyor, esrar içiyor, her türlü pislik oluyor burada. Artık evimizde mahallemizde balkona pencereye çıkmaya korkuyoruz. Çoluğumuz çocuğumuzdan korkar olduk.Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Nevşehir'de özellikle torbacı diye tanımlanan kişilerin metruk binalar ve parkların çevrelerindeki köşe başlarında satış yaptıkları öğrenildi.

Gençlik kesimindeki uyuşturucu kullanan sayısındaki artış başta aileler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde rahatsızlığa yol açtı.

Vatandaşlar, uyuşturucuyla mücadele konusundaki önlemlerin daha fazla artırılması gerektiğini belirterek, yetkililerden bu toplumsal sorunun çözümü konusunda gerekli ve etkili adımları atmalarını istediler.