Nevşehir sanayisinde ortalığa gelişigüzel atılmış çöpler ve molozlar, hurdalar çevre kirliliği yaratırken, sağlıksız bir ortamın oluşmasına da zemin hazırlıyor.Nevşehir Sanayi Esnafı bu durumdan şikayetçi, ancak çözüm bulamıyorlar.

Sanayide yaptıkları çalışmalardan arta kalan artık maddeler ve çöpler yol kenarlarında birikerek, çirkin manzaralar oluşturuyor. 

Nevşehir sanayisinde yol kenarına ve boş arazilere biriken çöpler yüzünden sanayi sitesi esnafı şikâyetçi. “Çöpler yollara atılıyor, küçük dağlar oluştu” diye isyan eden esnaflar, buranın bir an önce temizlenip, bir daha bu görüntülere müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Sanayi atıklarının duyarsız kişiler tarafından yol kenarlarına ve boş arazilere atıldığı ve burada bir çöp yığını haline geldiğini belirten esnaflar, “bu görüntüler sanayimize yakışmıyor, bir an önce sitemizdeki çöplerin temizlenmesi lazım” şeklinde serzenişte bulundular.


"Toplum olarak temiz bir milletiz ama ortak alanlara dikkat etmiyoruz"

FİB Haber İhbar hattına gelen şikayette bir vatandaşımız;''  Yeni sanayi sitesi 13. Blokta Minibüs kesen bir esnafın cam, döşeme, kaporta gibi pis atıkların sanayinin arka kısmında bulunan servis yolu üzerindeki boş araziye attığını bununda çevre Kirilliğine neden olduğunu acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.''

Zabıta'dan uyarı; Boş arazilere çöp atmayın
Nevşehir Belediyesi Zabıta Amirliği, vatandaşlardan ve esnaflardan boş arazilere ve boş alanlara çöp, inşaat cürüfü ve iş yeri atıklarının atılmamasını istedi. Bir süredir bazı vatandaşların ve esnafın şehir içerisindeki boş arazilere çöp attıklarını belirten Zabıta Amirliği, çöp atanların tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulayacaklarını belirtti.