Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri  ve Nevşehir İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği konuşmacı olarak Bursa İl Müftüsü Sn. Prof. Dr. Mehmet Emin AY hocamızın katıldığı "Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor" adlı program Nevşehirli gençlerin ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür Merkezinde “Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor” adlı programa konuşmacı olarak katılan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin AY'ınkatılımıyla ""Gençlik Kutlu Doğumda Buluşuyor" konulu Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdi.


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Şefkat Peygamberi" konulu söyleşi, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın katılımıyla Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Protokol ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir Vali Yardımcısı Halil Berk, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Gıda Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Ersen Dörtkol katıldı.

Proğramın Açılış konuşmasını yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk,"Rahmet peygamberi, şefaatin müjdecisi peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun yıl dönümü vesilesiyle bir aradayız. Mahzun ama bahtiyarız" dedi. Peygamber efendimizin döneminde yaşamamış olmanın verdiği burukluğu yaşadıklarını ifade eden Başkan Okay, onun ümmeti olabilmenin ise bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Öztürk, konuşmasının sonunda bu gönül birliğimize katkı sunan tüm katılımcılara,Nevşehirli hemşehrilerimize ve özellikle çok değerli hocamız Prof. Dr. Mehmet Emin Ay beyefendiye şükran duygularımı sunuyorum diye tamamladı.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Şefkat Peygamberi" isimli söyleşisini gerçekleştirdi. Müftü Ay peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’i her yönüyle en güzel bir şekilde anlattı. Ümmetini çok seven, ümmeti üzerine çok titreyen Peygamberimize Allah tarafından Er-Rauf, Er-Rahim isimlerinin vasıf olarak verildiğini, İslam âlimlerince yeryüzünde hiçbir kimseye bu ayrıcalığın tanınmadığının altını çizdi. Şefkati can taşıyan her varlığa bir pınar gibi akmakta bir güneş misali ısıtmaktaydı. Hayvanlara da çok büyük bir şefkatle yüreği çarpan ve özellikle bizlerden ağzı var dili yok konuşmaz mahlûkata iyi davranmamız hususunda bizlere çok büyük tavsiye ve emirleri olmuştur. Demek ki o, hayvanlara şefkatiyle de bize en güzel örnek olmuştur. Mekke’nin fethinde ordunun güzergâhını bir köpek yavrusu için değiştirmesi onun şefkatini göstermektedir. Vahdet ve tevhit’ten bahsettiğimiz şu günlerde din kardeşliğinin, insanlara iyi muamelenin öneminden bahsettiğimiz şu günlerde bu misallere ne kadar muhtaç olduğumuzu gösteriyor. Efendimiz günlük yaşantısında insanlarla içli dışlı ve onlardan birisi gibidir. Ashabı için sevinç kaynağıdır. Hiçbir misafirliğinde ev sahibine zorluk yaşatmamıştır. Hiçbir arkadaşlıkta yol arkadaşına zorluk yaşatmamıştır. İnsanlar onunla olmaktan hep mutluluk duymuştur. Çünkü O’nun kadar şefkatli, merhametli bir kimseyi gözler görmemiştir.” Nevşehir halkının programa gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ay, organizasyonu gerçekleştiren Nevşehir İl Müftülüğü, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ve emeği geçenlere teşekkür etti. Program sonunda Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay’a çiçek buketi ile çini tabak hediye edildi.