İşte bu haber Türkiye gündeminde ki tüm Beldeleri heyecanlandırdı. CNN Türk'te yer alan habere göre; Şehirlerin idari yapılarıyla birlikte seçim bölgelerini de değiştirecek olan "bütünşehir" düzenlemesinden vazgeçildiği belirtildi.

İşte o haber;

Flaş gelişme; Bütünşehir yasası rafa kalktı!... Son zamanlarda kamuoyunu sık sık meşgul eden “Bütünşehir” tartışmaları dün gelen bir haber ile rafa kaldırıldı.

Ak Parti iktidarı ile İçişleri Bakanlığı’nın son günlerde bir hayli kamuoyunu meşgul eden “Bütünşehir” yasası alınan son kararla 2019 sonrası için rafa kaldırıldı. Özellikle bu yasa içerisinde kalan ve Nevşehirimizide kapsayacak olan bu yasa kapandı.

Yasa onaylanmış olsaydı Nevşehir beldeleri için durum ne şekilde olacaktı?

Nevşehir eğer “Bütünşehir” yasası kapsamına alınıp yasallaşması ile Nevşehir il merkezine bağlı Göre, Göreme, Nar, Kavak, Çat, Sulusaray ve Kaymaklı, Uçhisar, Ürgüp’de olan Ortahisar, Acıgöl ilçesinde olan Tatlarin, Karapınar, Avanos ilçesinde kalan Kalaba, Çalış, Özkonak Derinkuyu ilçesinde kalan Yazıhüyük Belediyeleri kapanacaktı.
Şimdi ise yasanın rafa kalkması ile “Bütünşehir” konusu bir hayli daha uzayacak olması bekleniyor. Yine öte yandan “Bütünşehir” yasasının rafa kalkmasının tek nedeninin ise 2019 yılında yapılacak olan seçimler dolayısıyla kaldırıldığı ön görülüyor.

Tüm Beldelerin gözü o açıklamada...

Tabi tüm bu konuda net kararın önümüzdeki bir iki gün içerisinde Resmi bir açıklama ile duyrulması bekleniyor. Şimdi Belde Belediyelerinde tüm gözler bu açıklamaya çevrilmiş durumda.