Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi (BAK Parti) adında yeni bir siyasi parti kuruluyor. Samsun İl Başkanı olarak atanan Mehmet Cürebal, “Yeni oluşum, ülkemizde yaşanan siyasi tıkanıklığa ve alternatifsizliğe bir çözüm olacak.” dedi.

Pazar günü Samsun YAFEYA Otel’de düzenlenecek olan bir basın toplantısı ile kamuoyunun karşısına çıkmaya hazırlanan BAK Parti Samsun İl Başkanlığı'na feshedilen HAS Parti’den 2011 yılında Samsun milletvekili adayı olan Mehmet Cürebal getirildi. Bu yılın sonlarına doğru resmen partileşmeyi hedeflediklerini belirten Cürebal, “Teşkilatlanma çalışmalarımız çerçevesinde Samsunun bütün ilçelerinde hızla ilçe başkanlarımızın en kısa zamanda atamalarının gerçekleşmesi için ayrıca çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, “Bak Parti”rüzgârını inşallah şehrimizin her metrekaresinde estireceğiz. Bak hareketi Türkiye’de milletin siyasi hayatına yepyeni bir siyaset anlayışını kazandıracak muhafazakâr ve sosyal demokrat çizgide yürüyen, toplumun tüm kesimlerini hiç bir farklılık gözetmeyerek samimi bir şekilde kucaklayan bir merkez kitle partisi olacaktır.” dedi.

BAK Hareketi Genel Başkanı Fahrettin Korkmazın 18 Mayıs 2014 Pazar günü Samsun'a geleceğini de sözlerine ekleyen Cürebal, “Samsun buluşmasına ve Halkımızın cesaret parmağını kaldırıp, partimizde görev almalarını ve kurucular kurul üyesi olmalarını temenni ederim.” çağrısında bulundu.

SOMA'NIN SORUMLUSU AKP’DİR

Soma’da yaşanan maden kazasının sorumlusunun AKP olduğunu iddia eden Cürebal, “CHP 2013 yılında ölümlerin ve ihmallerin araştırılması amacıyla mecliste komisyon kurulması için önerge vermiş. MHP, CHP ve BDP’nin evet oylarına karşılık AKP’nin hayır oyları ile bundan 15 gün önce reddedilmiştir. Soma’nın sorumlusu AKP’dir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi adında yeni bir siyasi parti kuruluyor

Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi adında yeni bir siyasi parti kuruluyor