Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı salonunda büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik panel düzenlendi.

Panele, Vali Yardımcısı Vural DEMİRTAŞ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Vehbi GÜNEŞ, Doç. Dr. Ali Cesur ONMAZ, Yrd. Doç. Dr. İsmail ÜLGER,  Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çağlar SİNMEZ, Kayseri Şeker Hayvancılık İşletmesi Müdürü Veteriner Hekim Ekrem KAYGISIZ, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye PINAR, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Tekin KEÇECİ, Birlik Başkanları, Üreticiler, Basın Mensupları ve Davetliler katıldı.

İl Müdürü YILMAZ yaptığı konuşmasında; İlimizde hayvansal üretimi geliştirmek ve yem bitkilerinin üretimine yönlendirmek amacıyla birçok çalışma yapıldığını ifade ederek yılda yaklaşık 70 milyon TL civarında Nevşehir çiftçisine destek verildiğini ayrıca hayvancılıkta hayvan kalitesinin önemli ölçüde etki ettiğini belirterek suni tohumlama çalışmalarının hayvan kalitesini artırmadaki önemine dikkat çekerek her ırkın kendine has özellikleri olduğunu ve tohumlamada ırklar üzerine kendi ırkında kaliteli ve hayvanın yapısına uygun tohum kullanarak aynı ırklar üzerine tohumlamanın yapılması önemine değindi.

Vali Yardımcısı Vural DEMİRTAŞ, konuşmasında; Hayvansal üretimde verim ve kalitenin artırılması yönünde gerekli çalışmaların sürdürülmesi gerekliliğini ifade etti.

Daha sonra, Eğitim Kapsamında Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Vehbi GÜNEŞ, Doç. Dr. Ali Cesur ONMAZ, Yrd. Doç. Dr. İsmail ÜLGER,  Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çağlar SİNMEZ VE Kayseri Şeker Hayvancılık İşletmesi Müdürü Veteriner Hekim Ekrem KAYGISIZ tarafından süt sığırcılığı, hayvan bakım beslenmesi, yeni doğanların bakım beslenmesi, çiftliklerde koruyucu hekimlik uygulamaları, hayvancılık işletmelerindeki sağlık problemleri, hayvan refahına ilişkin bilgilendirmeler ve sunu  yapıldı.

Panelin sonunda karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.