2018 yılında sığır cinsi hayvanların tanımlanarak (küpeleme) kayıt altına alınması işlemleri, aksi bildirilene kadar Nevşehir İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce yapılacaktır.

Yetiştiricilerimizin mağduriyet yaşamamaları için doğan buzağılarını, buzağının doğum tarihinden itibaren ile en geç 1 (bir) ay içerisinde 'İşletmedeki Hayvan Bildirim Formu' (Ek-38) bağlı oldukları bildirim yapmaları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine gerekmektedir. Yetiştiricilerimizin buzağı bildiriminden sonra buzağının doğum tarihinden itibaren 3 (üç) ay olan küpeleme süresi içerisinde, ilgili İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince buzağının küpesi takılacaktır.

Yine sığır cinsi hayvanlardan, küpesi düşen hayvanların da, yetiştiricilerimizin dilekçeli müracaatı (müracaat formu) ile bağlı oldukları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir.

Küpe Başvurusu yapacak yetiştiricilerimizin İŞLETMEDEKİ HAYVAN BİLDİRİM FORMU'NU doldurarak il/ilçe tarım müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.