NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel- Nevşehirin Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı Köyü muhtarlığı ile Çakıllı Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle gerçekleşitirlen "6. Dolaz Şenliği"ne AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver, MHP Nevşehir Milletveki Mehmet Varol, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,NTB Yönetim Kurulu üyesi Sunay Özdemir Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı,Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürol Çetin,Kaymaklı Kasabası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Pilavcı , İrfan Barut, Bülent Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.


"Borsa Başkanı Salaş, birlik ve beraberlik mesajı verdi"


Şenliklerde konuşan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, bu tür etkinliklerin birliği, beraberliği, kardeşliği pekiştidiğini insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Sahip olunan birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini millet olarak bu özelliklerimizi koruduğumuzda ülkenin daha da ileriye gideceğini ifade eden Borsa Başkanı İbrahim Salaş,

"Çakıllılı ve tüm Derinkuyulu hemşerilerimize bu şenlikler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizler daha da ileriye gitmek için büyük çaba sarf etmek zorundayız. Biz birlik olduğumuz sürece bizi kimse bölemez" dedi.





-"Milletvekili Açıkgöz : Rabbim Birliğimizi ve Dirliğimizi Bozmasın..."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de Şenlikte yaptığı konuşmasına " Dayanışmanın, birliğin ve kardeşliğin olduğu Çakıllı Köyünde bir arada bulunan mutluluğunu yaşıyorum. Böyle bir buluşmayı sağladıkları için Başta Çakıllı köyü muhtarımıza ve Çakıllı köyü Dernek Başkanımıza bu organizasyonda emeği geçenlerle teşekkür ediyorum.

Açıkgöz konuşmasında, 
Gurbetteki Çakıllılılar köylerini hiç unutmamışlar. Elimizden geldiğinde bu şenliklere katılmak istiyoruz. Başta Çakıllı köyü Muhtarımız ve dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk de konuşmasında “Birlik ve beraberlik içinde örf ve adetlerimize sahip çıkmalıyız ve gençliğimize iyi örnekler vermeliyiz” dedi.

Çakıllı Köy Muhtarı Sadi Poyraz’da, 6.sını düzenlediğimiz Dolaz Şenliğini birlik ve beraberlik içinde yaptık. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde şenliğimiz sürecektir. Çakıllı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çiftçibaşı'na ve tüm hemşehrilerimize katılım gösteren protokolümüze teşekkür ediyorum.Memleketimize Dolaz şenliğimiz hayırlı olun” dedi.

Konuşmaların ardından Dolaz pişirme yarışmasında dereceye giren yarışmacılara protokol üyeleri tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Yine Yetenek Sizsiniz Türkiye Şampiyonu Bilal Göregen'in Özel Şovu ile Kapadokya Herkülü Yaşar Çataltepe'nin gösterileri şenliğe büyük renk kattı.


Ayrıca tüm katılımcılara Kiraz,Kayısı ve Dolaz ile etli ekmek ikram edildi.

Şenlik, organizasyona katkısı olanlara plaketlerin takdim edilmesinin ardından halkoyunu gösterileri, ŞEnliklerin ağa seçimi,yarışmalar, okunan şiirler ve mahalli sanatçıların seslendirdiği türkülerle sona erdi. 

Özel Kapadokya Hastanesi Çakıllı Köyü Savak Yaylası Dolaz Şenliği'nde 1 ambulansla hazır bulunarak sağlık desteğinde bulundu..