NEVŞEHİR(MHA) Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Döner sermayeden maaş alanların maaşlarının ödenmemesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Çetin, “Sağlık Bakanlığı’nın öve öve bitiremediği sağlıkta dönüşümün geldiği nokta, çalışanlara her gün ilkleri yaşatıyor. Bugün 15 Ocak 2015 yani tüm kamu çalışanlarının ücret ve maaşlarını aldıkları gün. Ancak ücretini Genel Bütçeden değil de Döner Sermaye Bütçesinden alan arkadaşlar bugün maaş ve ücretlerini aldıkları bankalara gittiklerinde hesaplarına ücretlerinin yatırılmadığını gördüler. Bütün otomatik ödeme talimatları ve kredi kartı taksitleri de dâhil rutin ödemelerini yapamadılar. Ödeme gecikmelerinden dolayı da muhtemeldir ki birçok arkadaşımız gecikme zammı ödemek zorunda kalarak mağdur olacaklardır. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığının ödenmesi gerektiğini söyleyen bir Peygamber’in ümmeti olarak, bu aksaklığın müsebbiplerini Peygamberimize şikâyet ediyoruz. Aynı özlük haklarına mensup aynı meslek mensubu sağlık çalışanlarının farklı statü ( 4-A, 4-B vb.) de çalıştırılmaları hep sıkıntı yaşatmıştır. 4-B’ den 4-A’ ya geçirilen arkadaşlar, kadroya geçirilirken maaş aldıkları bütçeden genel bütçeye aktarılmayan arkadaşlarımız oldu. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bunun ileride olumsuzluklara sebep olacağını ve döner sermaye bütçesine de ciddi bir yük olmaya devam edeceğini söyledik. Çözüm olarak da Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan tüm memurların 657 sayılı kanunun 4-A maddesine göre kadrolu memur olması gerektiğini ve diğer kurumlarda olduğu gibi bütün çalışanların Genel Bütçeden maaş ve ücretlerinin ödenmesi gerektiğini söylemiştik. Bu öneriye kulaklarını tıkayan zat-ı muhterem Bakanlık yetkilileri bu gün yaşanan sorunun asıl sorumlularıdır. Bu gün yaşanan sorunun kaynağı Sağlık Bakanlığı’dır. 15 Ocak günü memurların maaş alacakları gün olmasına rağmen, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı tarafından Döner Sermaye Bütçesinden maaş alan arkadaşların maaş ödemeleri illerdeki Genel Sekreterliklere gönderilmemiştir. Bu sebeple sorunun kaynağı ve sorumlusu Bakanlık yetkilileridir. Buradan Bakanlık yetkililerine ve sağlık yöneticilerine çağrıda bulunuyoruz.

Döner Sermaye Bütçesinden maaş alan sağlık çalışanlarını mağdur etmeyin. Bugünden tezi yok, bu arkadaşların maaş ve sabit ödemelerini bir an önce ödeyiniz. Çalışan insanları mağdur etmeyin. Çalışma şevklerini kırmayın.” dedi.