Gülşehir ilçesinde İlçe sınırları içerisinde bulunan camilerimizin bakım, onarım çalışmaları ile peyzaj ve ışıklandırma gibi konuları kapsayan çalışmalar  aralıksız sürdürüyor. 
Hz. Osman Camiinde yapılan çalışmalar sonucunda Tuvaletler ve Şadırvanın tamamının fayansları değiştirildi. Şadırvanın içi renkli boya ile boyandı merdivenler andezit taşı ile kaplanarak dışı komple renkli briket ile kaplandı.
Halkımızın daha temiz Gülşehir'imize yakışır bir ortamda ibadetlerini yapmaları sağlandı. Yapılan bu işlerin malzeme ve işçiliği Belediyece yapıldı. Camilerin bahçe, avlu ve minarelerini güzelleştirmek için çaba sarf eden Gülşehir Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz aylarda ilçe genelindeki bütün camilerimizin minarelerini ışıklandırarak Camilerimizde çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarınıda  büyük ölçüde tamamlayarak halkımızın hizmetine sundu.
Yapılan çalışmalar doğrultusunda camilerimizin 'manevi' havası daha da arttırılarak dış görünümleri estetik bir yapıya kavuşturulup halkımızın hizmetine sunuldu.