ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZE TIRI NEVŞEHİR’DE

 

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “Şehitler Diyarından Anadolu'ya” sloganıyla başlayan ve Türk Milletinin eşsiz kahramanlıkları ile dolu Çanakkale Mücadelesinde kullanılan savaş malzemelerinin sergilendiği “Gezici Müze” Nevşehir’de ziyarete açıldı. 

 

Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe önüne getirilen gezici müzenin açılışını Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Jandarma Komutanı   Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu gerçekleştirdi.

 

Açılış töreninde konuşan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu, Çanakkale ruhunun nesillere aktarılması amacıyla kutlamalara destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu; “Başbakanlık Basın Yayın-Enformasyon Genel müdürlüğü gezici tır müzesi projesiyle bu kutlamalara destek vermektedir. Çanakkale ruhunun nesillerimize milletimize çok daha iyi anlatılması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz dönemeçte buna çok ihtiyacımız olduğu gözüküyor. Bu projem 19 aylık bir projedir. 81 kenti birer hafta arayla gezmekteyiz. 19 ay bittiğinde 81 vilayetimizin tamamında bu gezici müze dolaşmış olacak. Böylece gelecek nesillerimize, öğrencilerimize Çanakkale ruhunu aşılamaya, anlatmaya çalışacağız”  

 

ÇANAKKALE RUHUNUN ÇOK İYİ ANLAMALIYIZ

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, Çanakkale Savaşı’nın dünyada bir başka benzerinin bulunmadığına dikkat çekerek Çanakkale Savaşı’nın emsaline rastlanmamış bir kahramanlık destanının yazıldığını vurguladı. Ünver:” Dünyada başka hiçbir savaşta iki mermi havada hiç çarpışmadı. İnsanlar gözlerini kırpmadan ölüme hiç bu denli koşmadı. Bu gün dahi yedi düvele örnek olacak bu zaferin  100. Yılını kutlayacağız. Bence Çanakkale Savaşı’nın ruhunu hepimiz anlamalıyız. Özellikle öğrencilerimiz Çanakkale Savaşı’nın herhangi bir savaş olmadığını anlamak için sadece derslerde verilenlerle yetinmeyerek araştırmaları gerek. Bunu özellikle rica ediyorum. Biz vatanımız adına çok bedel ödedik. Bu gün burada huzur içerisinde bayrağımızın dalgalandığı bir vatan toprağında  yaşıyorsak Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yani dedelerimizin bu mücadelesine bunu borçluyuz. Onlar bu vatan topraklarının her bir karışını kanlarıyla suladılar” diye konuştu.

 

Nevşehir Valisi Mehmet  Ceylan’ da  toplumun her kesiminin ve özellikle öğrencilerin Çanakkale Zaferini daha iyi anlayabilmesi için bu etkinliğin oldukça faydalı olacağına inandığını kaydetti. Vali Ceylan Nevşehir’de bir hafta süreyle kalacak olan gezici müzeyi tüm vatandaşların gezmesini arzu ettiğini belirterek Başbakanlık Basın Yayın-Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından gezici müzenin açılış kurdelesi Vali Ceylan ve beraberindeki diğer protokol mensupları tarafından kesildi.