Nevşehir’in profesyonel liglerde temsil edilebilmesi için yola çıkan ve geçen 5 sezonda bunu başaramayan Nevşehir Spor GK yönetiminden başta Necmi Cantekin ve oğulları Serhat ve Sedat Cantekin çekildiklerini açıkladılar. Peki Nevşehir Spor GK’da bundan sonrasında neler yaşanacak?. Cantekin’lerin kulüp yönetiminden çekilmesiyle 5 sezondur ortaya çıkan ve takımın başarısızlığı ile sonuçlanan durum düzelecek mi?.
Geçtiğimiz günlerde oynanan Play Off karşılaşmasının ardından Nevşehir Spor GK, bu yıl amatör ligde fırtına gibi esen Çat Gençlik Spor’u mağlup ederek yeni sezonda yeniden BAL Liginde ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Ancak bu maçın hemen ardından Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’nun açıklamaları dikkat çekiciydi. Duru, Nevşehir’i Bölgesel Amatör Futbol Liginde temsil etmeye talip olduklarını ifade etti.
Duru’nun bu açıklamalarının hemen ardından 5 sezondur takımın başında bulunan Necmi Cantekin’in aile olarak kulüp yönetiminden çekildiklerini açıklaması da dikkatlerden kaçmadı. Peki bundan sonra neler olacak?.
Nevşehir Spor GK yönetimine Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’nun önderliğindeki bir grubun talip olması bekleniyor. Başkan Duru’nun belediye başkanlığı nedeniyle başkan olması beklenmiyor. Ancak beraberinde hareket ettiği bir grubun içerisinden Nevşehir’in tanıdığı bir ismin başkan olarak kamuoyunun önüne getirilmesi bekleniyor. Bu ismin kim olacağı henüz kesinlik kazanmış değil.
Öte yandan Nevşehir Spor GK yönetimlerinin şu ana kadar başaramadığı bir çalışmanın yeni yönetim tarafından yapılması da bekleniyor. Zira takımın sadece merkez ve merkeze bağlı yerleşim alanlarına hitap ediyormuş havasından kurtarılıp tüm ili temsil edebilmesinin sağlanması gerekiyor. İli, ilçeleri ve tüm kasabaları ile bir bütün halinde Nevşehir Spor’un Nevşehir’in takımı olduğunun gösterilmesi bekleniyor. Öte yandan yıllardır eleştirildiği üzere takımın birilerinin üzerinde etiket olarak kalmamasının sağlanması da gerekiyor.