Nevşehir şehir merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Çat beldesindeki Çat İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir program düzenlendi.

 

Yediden yetmişe herkesin katıldığı kutlamalarda belde sakinleri öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ile doyasıya eğlendi. Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Günün anlam ve önemine yakışır bu kadar görkemli, güzel ve herkesin katılım sağladığı bir kutlama yaptıklarını ifade ederek, yoğun katılımın çocuklara verilebilecek en güzel hediye olduğunu belirterek tüm öğencilerin 23 Nisan Çocuk bayramlarını kutlayaraköğretmenlere teşekkür etti.

 

Belde sakinlerinin çocukları yalnız bırakmadığı bu anlamlı günde kutlamalara katılan Çat Belde Belediye Başkanı Kamil Duru , bütün belde halkını böyle bir günde bir arada görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Duru, “Bugün çocukların en mutlu günü. Büyükleri olarak bizler onların bugün ki sevinçlerini paylaşarak, onların bayramı olan bugünü en iyi şekilde kutlamaları için buradayız. Buradan dünyadaki bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutluyorum” dedi.

 

Program sonunda Belediye Başkanı Kamil Duru tarafından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

23 Nisan'da Başkanlık Koltuğuna Çat ilköğretim okulu  4/A sınıfı öğrencisi Zehra Kart oturdu.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çat İlköğretim Okulu Öğretmen ve Öğrencileri Başkan Kamil Duru'yu makamında ziyaret etti. 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Çat İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zehra Kart Başkanlık Koltuğuna oturdu.

 

        Başkan Kart okulların çevre düzenlemesi ve çocuklara yönelik sosyal aktivitelerin artırılması üzerine demeç verdi.

 

Belediye Başkan yardımcılığına da  Çat İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Muhittin Polat oturdu.

 

Çat Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Zehra Kart, Çat Vadimizi dünyaya tanıtmayı planlıyorum.Beldemizi turizme kazandırarak işsizliğinde giderilmesini sağlamayı düşünüyorum.Yine çevre temizliği konusunda da bir takım projelerimiz var dedi.

 

Makamını kısa bir süreliğine devreden Başkan Kamil Duru da önce Öğrencilere Türk Bayrağı ile çeşitli hediyeler vererek Bu koltuğa bir bayan Başkan yakışır dedi.