Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürtülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında ; Fiziksel Aktivitenin Sağlık Üzerine Etkileri konusunda toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliği ile İlimiz Nevşehir merkeze bağlı Çat Kasabası Vadisinde 22.06.2014 Pazar günü Saat 08:30 da yürüyüş gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir 
 İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru,Sağlık Bakanlığından bazı yöneticiler, ilimiz sağlık çalışanları, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanları, diğer kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ve halkın da katılımıyla gerçekleştirilen doğa yürüyüşü etkinliği büyük ilgi gördü.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Ülke genelinde kronik hastalıklara karşı başlatılan proje kapsamında, Nevşehir’de “ Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' yürüyüşü gerçekleştirildi.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”kapsamında; fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkileri konusunda toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yürüyüş, Kapadokya bölgesinin en güzel vadilerinden biri olan Çat Beldesi ile Gülşehir İlçesi arasında bulunan Çat Vadisinde yapıldı.


Doğa yürüyüşü yapmaya çok elverişli olan ve yaklaşık 6 kilometre uzunluğundaki alanda yapılan vadi yürüyüşü, yaklaşık 1,5 saat sürerken yürüyüşe 200 civarında kişi katıldı. Doğa Yürüyüşüne katılanlar, doğayla baş başa, kuş sesleri altında,   farklı manzaralar eşliğinde yürüyüş yapmanın keyfini çıkarıp, Çat Vadisinin doyumsuz manzarası ve tabiat güzelliğine tanıklık ederken, bir yandan da yürüyüşün ruhlarına kadar sirayet eden dinlendirici ve hafifletici etkisi altına girdiler.


Yürüyüş boyunca vadinin muhteşem oksijenini soluma fırsatı bulan katılımcılar, "Sevdiklerimizle sağlıklı yaşama yürüyoruz" “Nevşehir Yürüyor, Sağlığını Koruyor.” pankartları taşırken, yürüyüş sonunda Çat’lı bayanlar tarafından yapılan gözlemeler, saç üzerinde pişirilip, karpuz ve meyve suları eşliğinde ikram edildi.


Vadi yürüyüşüne, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Çat Belediye Başkanı Kamil DURU, Uçhisar Belediye Başkanı Ali KARAASLAN, Sağlık Bakanlığı’ndan Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Kanuni KEKLİK, Atama Daire Başkanı Ercan SAPMAZ, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut AYDIN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet ÇİÇEK’in yanı sıra, ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanlar ile vatandaşlar katıldı.