Dün yağan yağmur ve sonrasında şiddetli dolu Nevşehir merkeze bağlı Çat kasabası ve Karacasar arasındaki  bağlara çok büyük zarar verdi.
Üzümün Başkenti Nevşehir'de , meydana gelen yağmur ve dolu felaketinden sonra bazı bağların asmalarında yaprak kalmadı.
Nevşehir in Merkez ve Gülşehir ilçelerinde dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur ve dolu, üzüm bağlarında önemli hasara neden oldu.Çat ve Karacaşar da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ile birlikte ceviz büyüklüğündeki dolu 15 dakika süreyle yağdı. Dolunun durmasından sonra üzüm üreticileri bağlarına koşarken, gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndüler.
Nevşehir merkez ilçeye bağlı çok sayıda belde ve köylerimizde bağların olduğu Mevkilerindeki binlerce dönüm üzüm bağı doludan zarar gördü.

Çiftçiler bu zararın desteklenmesini bekliyor...

Konu hakkında www.fibahber.com a açıklamada bulunan çiftçilerimiz;Nevşehir ve bölgesinde etkili, olan şiddetli yağmur ve dolu sebebiyle Çat ve Karacaşar yolu üzerinde bulunan bağlarda Büyük bir hasar var, Çiftçimizin sigortası olmadığından dolayı sigortadan yararlanamıyor. Biz buranın afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Çiftçimiz, ektiği ürünün hiçbir masrafını karşılayamıyor. Sulama parası, işçi parasını ödeyemiyor, bundan sonra hiç ödeyemeyecek. Çünkü, doludan zarar gören üzümlerimiz artık satılmaz, tüccar almaz. Ürün çiftçimizin elinde kaldı ve zarar etti. Devletimizden burayı afet kapsamına alarak çiftçimize yardım etmesini bekliyoruz" diye konuştu.