AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı tarafındanNevşehir ve Kırşehir İl teşkilatlarına yönelik eğitim programının düzenlendiği Kozaklı ilçesinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye‘de özellikle son aylarda oldukça iyi bir şekilde yürütülen çözüm sürecinin bir takım güçleri rahatsız ettiğini belirtti. Çelik şöyle konuştu: “Bizim çözüm süreci adını verdiğimiz ve Türkiye‘de terörü bitirmek, teröristin elindeki silahı bir daha almamak üzere bırakmasını temin etmek, anaların gözyaşlarını dindirmek, gencecik çocukların ölmemesini sağlamak ve ülke kaynaklarının heba edilmemesi adına, Allah’ın bize verdiği aklı ve feraseti kullanarak bir çözüm süreci başlattık. Bu birilerini rahatsız etti. Bu ülkede 40 bin küsur insan öldü, ölenlerin içinde güvenlik görevlisi, kamu görevlileri ve sivil vatandaşlarımız var. Bu devam etseydi çocuklarımıza çok kötü bir miras bırakmış olacaktık.”

Çelik, özellikle muhalefetin bu süreçte ‘neler verildiği’ şeklinde bir kara propaganda yürüttüğünü ifade ederek “Çözüm sürecinde yürütülen bu görüşmelerde nelerin verildiği muhalefetçe sürekli ele alınıyor. Bu görüşmeleri çok iyi bilen sayılı kişilerden biri olarak tüm açık yürekliliğim ile ifade etmek istiyorum ki bu görüşmelerde ülkemizin üniter yapısı hiçbir şekilde hiçbir kişi ile pazarlık konusu yapılmamıştır. Biz Hakkari’de farklı, İzmir’de farklı söylemler ile siyaset yapmıyoruz. Bir yerde ne söylemişsek, diğer yerlerde de aynısını söylüyoruz. Tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan temel çizgilerimizdir” dedi.

Muhalefetin, Başbakan Erdoğan‘ı yürütülen bir dizi çalışmalara ilişkin olarak Yüce Divana gönderme tehditlerine de değinen Çelik ” 2002 yılında iktidara geldiğimiz yılın aralık ayına ilişkin olarak işçi ve memur maaşlarını bile ödeyemeyecek bir ülke konumundan, Türkiye‘yi dünyanın en saygın devletler seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan ve bu nedenlere dayalı olarak da kimi zaman rahatsızlanan Sayın Erdoğan’ı yüce divana bunun için mi göndermek istiyorlar? Ülkede var olan yüzde 30′luk enflasyonu reel bazda yüzde sıfırlar seviyesine indirdiği için mi yüce divana gönderecekler? 2002 yılında, 2300 dolar seviyesinde olan Gayri Safi Milli Hasıla Oranını 10 bin dolarlar seviyesini aşar hale getirdiği için mi yüce divana gönderecekler.? Şunu tüm gönül rahatlığı ile ifade etmek isterim ki aziz halkımızın duası ve desteği bizimle olduğu sürece hiçbir güç önümüzde duramayacaktır” diye konuştu.

Yarın sona erecek hizmet içi eğitim programına, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, AK Parti Nevşehir Koordinatör Milletvekili Yaşar Karayelile AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, NevşehirBelediye Başkanı Hasan Ünver, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile parti teşkilatına mensup 500′ü aşkın kişi katılıyor.
Haber:Ali Çamur