NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde görev yaptığı okulun önünde talihsiz bir şekilde bıçaklanan Okul Müdürü Orhan Seyfettin Çelik’i evinde ziyaret etti.

İstiklal İlköğretim Okul Müdürü Orhan Seyfettin Çelik 17 yaşında ki Y.Ö tarafından bacağından bıçaklanmıştı. Olay günü sabah saatlerinde okul civarında gezen iki kişiyi uzaklaştırmak için dışarı çıkan okul müdürü Orhan Seyfetttin Çelik 17 yaşında ki Y.Ö tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Okul Müdürü Çelik Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmış, yapılan tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve Yönetim Kurulu üyelerinin de içerisinde yer aldığı heyet talihsiz olayın ardından evinde istirahat eden İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Seyfettin Çelik’i evinde ziyaret ederek kendisine geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Ziyarette konuşan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, ilimizde okullar da zaman zaman güvenlik zafiyetleri yaşandığına dikkat çekti.

Bu konuda gerek Valilik, gerekse Milli eğitim Müdürlüğü tarafından toplantılar yapılarak bu zafiyetlerin giderilmesi yoluna gidilmeye çalışıldığını kaydeden Özdemir, “Okullarımızda alınması gereken acil tedbirler var. Bunlardan biri de hizmet alımı ile güvenlik personeli alımı yapılması. İlimizde bazı okullarımızın bunu yaptığını görüyoruz. Bu konunun aciliyet içerdiği bir kez daha bu olayda da görüldü. Okul önünde yaşanabilecek bir kavga neticesinde Allah korusun bir ölüm Vakası olduktan sonra mı tedbir alınması lazım?. Görünen köy kılavuz istemiyor. Merkezi okullarımızın büyük bölümünde bu tür riskler yaşanıyor. Sendika olarak biz gerekli makamlarla görüşmelerde bulunacağız” dedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren İstiklal İlköğretim okulu Müdürü Orhan Seyfettin Çelik, olaydan sonra şu an itibariyle sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtirken, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.