Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türkiye Kamu-Sen’in 23. kuruluş yıldönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Çetin yapmış olduğu açıklamada;
“Türkiye Kamu-Sen 24 Haziran 1992 yılında bir avuç dava ve mücadele adamı tarafından kuruldu ve bugün 23 yıllık bu mücadelenin sonunda, 500 bin üyeye ulaşan dev bir konfederasyon haline geldi.
Hareket merkezine millet sevgisini, vatan sevdasını ve hizmet aşkını alarak; Türkiye Cumhuriyetinin vazgeçilmez değerlerini ve kamu görevlilerinin haklarını koruyup, daima daha iyiye ve güzele ulaşmayı hedefleyen Türkiye Kamu-Sen’in 23. kuruluş yıldönümünü gururla kutluyoruz.
Kamu görevlilerinin örgütlenmelerinin dahi yasak olduğu bir dönemde, hak yoluna adanmış bir ömürden başka sermayesi olmayan bir avuç gönül erinin desteğiyle çıktığımız hizmet yoluna, memurlarımız için büyük kazanımlar ekleyerek devam ediyoruz.
Konfederasyonumuz; hak arama anlayışının ruhunu milli-manevi değerlerimizden, mücadele azmini şanlı tarihimizden, gücünü bugün 500 bine ulaşan ve her yıl artan üyelerinden almaktadır. Yarım milyona yaklaşan büyük bir kitlenin aile sıcaklığı içinde bütünleştiği bu yuvada, ortak amaç ve sevginin ortaya çıkardığı sinerji ile hedefimizden şaşmadan, kurulduğumuzda belirlediğimiz ilkelerden sapmadan, memurlarımızın hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Tüzüğümüzde yer alan ana ilkeler doğrultusunda; “ilkemiz önce ülkemiz” diyerek; üreten, yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışını Türk sendikal hareketine kazandırmış bulunuyoruz. Bu doğrultuda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği; ülkemiz insanının ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele ediyoruz.
Kurulduğumuz günkü aşk ve şevkle yürüttüğümüz bu mücadele, ILO standartları ve uluslararası sözleşmeler referans alınmak suretiyle grevli, gerçek anlamda toplu sözleşmeli, siyasete katılma hakkını da içeren, evrensel sendikal haklarla donanmış, refah ücretine kavuşmuş, geleceğe umutla ve güvenle bakan bir kamu çalışanı; birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yaşayan, huzurlu bir topluma kavuşma temelinde şekillenmektedir.
Ancak giderek artan bir şekilde; bir tarafta, devleti temsil eden memurların haklarının ellerinden alınması, iş güvencelerinin yok edilmesi, maaşlarının hayatın gerçekleri karşısında eriyip gitmesi diğer tarafta ise Anayasamızda şeklini bulan Devletimizin üniter yapısının değiştirilmesi gibi girişimlerle karşı karşıya kalmaktayız. Türk milletinin ve kamu görevlilerinin türlü mecrada aleni olarak sırtından bıçaklandığı bir dönemi yaşarken hem kamu görevlilerimizin haklarına hem de varlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti ve temelleri üzerinde yükseldiği tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.
23 yıl önce alevlenen bu mücadelemiz emekle, alın teriyle, çileyle harmanlanmış ve bugün yüzü Türk memuruna dönük, hedefi aydınlık bir gelecek olan ve tüm Türk-İslam coğrafyasını kuşatan bir sevda ateşine dönüşmüştür. Atalarımız, “Doğru duvar yıkılmaz” demiş. Türkiye Kamu-Sen de kuruluşundan beri teslim olmadan, satmadan, satılmadan, yanlışa “Doğru” demeden, dik duruşun, doğrunun ve haklının yanında olmanın sembolü olarak, dosdoğru bir
duvar gibi ayaktadır, yıkılmamıştır, yıkılmayacaktır. Türkiye Kamu-Sen’in bu onurlu duruşu, yöneticisi için de üyesi için de bir şeref vesilesidir.
Bu duruşumuz ve kutlu yürüyüşümüz; Devletimiz ve milletimiz üzerinde farklı projeler uygulama arzusunda olanlarca manipüle edilerek sekteye uğratılmaya çalışılsa da, siyasetin, bürokrasinin ve basının desteğini arkalarına alanlar tarafından durdurulmak istense de, her geçen gün daha fazla destek buluyor, her gün yeni bir filiz veriyor.
Siyasetin her türlü çirkinliği ile palazlanan, adam kayırma, şantaj ve şahsi menfaatle beslenen; gıdası yalan olan, nefesi riya kokan bir kısım çevreler, tüm değerleri ayaklar altına alarak ve kendilerini var eden kamu görevlilerine ihanet derecesinde zararlar vererek sendikacılık yaptıklarını zannetseler de; bugün tertemiz mazisi çeyrek asra yaklaşmış olan Türkiye Kamu-Sen, gerçek anlamda vefanın ve sendikacılığın tek adresi olarak tüm Türk milletinin ve Türk memurunun gönlünde yer etmiştir.
Bizler; önümüzde türlü engellerin bulunduğu bu bulanık ortamda, tüm değerlerimizi yerle bir etmeye çalışanlara karşı dik durmak; seviyemizi aşağılara çekmeye çalışanlara karşı, “Cümleler doğrudur sen doğru isen; Doğruluk bulunmaz sen eğri isen” dizelerinden hareketle, sahip olduğumuz erdemlerimizle cevap vermek durumundayız. Biliyoruz ki, biz doğru yerde durdukça, er ya da geç, eğriler yok olacak, pislikler temizlenecek, yaralar sarılacak, karanlıklar dağılacaktır.
23. yılımızı doldurduğumuz bu süre zarfında Türkiye Kamu-Sen camiası içinde yer alarak, üye olarak, destek vererek doğru yerde durmuş; herkese tek tek teşekkür ediyor; hayatta olmayan tüm arkadaşlarımıza da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.