Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, hafta sonunda başkanlar kurulu toplantısına katıldı.
Türk Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin katıldığı toplantıda sendika çalışmaları, 6. Olağan Genel Kurul süreci ve önümüzdeki yetki dönemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Çalışanların talepleri ve sorunları ile ilgili yapılacaklar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Açılışını Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk’ün yaptığı toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Önder Kahveci sözlerine ebediyete intikal eden teşkilat üyelerimizi anarak başladı. 
Genel Başkan Önder Kahveci şubelerin kongrelerini tamamladıklarını belirterek “Şubelerimiz kongrelerini yaptılar. Önümüzdeki ayda da Genel Merkezimizin 6. Olağan Genel Kurulunu yapacağız. Sendikal mücadelede çeyrek aşırı geride bıraktık. Bu bizim için bir şereftir. Ben şubelerimizde görevi bırakan arkadaşlarımıza teşekkür ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımızda da kolaylıklar diliyorum. Bu teşkilatın en uç noktasında sendikamıza zerre kadarda faydası olan varsa bu arkadaşlarımız bizim için değerlidir. Çünkü onlar en zor şartta bu sendikal mücadeleye katkı sağlamışlardır.' dedi.  
Sendikacılık Zoru Yenmektir.
Sendikadan çalışanların beklentileri olduğunun altını çizen Genel Başkan Önder Kahveci “Kamu çalışanlarının, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bizden beklentileri var. Bu da bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Güçlü sendikal mücadelemize kamu çalışanlarının ihtiyacı var. Teşkilatınızın gücü, kudreti, inancı var.  Bazı olumsuz şartlar zorluyor olabilir ama sendikacılık zoru yenmektir.' dedi.
Milli değerlerin varlığını koruması için Türkiye Kamu-Sen’e ihtiyaç olduğunu dile getiren Genel Başkan Kahveci “  Her şeyi geçin Milli değerlerin yaşaması için  Türkiye Kamu-Sen’e ihtiyacı var. Ortadaki sivil toplum örgütlerini görüyorsunuz.  Meydan birilerine kaldığında neyler yaptıklarını da görüyorsunuz. Mesela Çözüm süreci sendikalarını gördük. Dünün çözümcüleri kalktı bugün vatan, millet ve bayrak davası diye geziyorlar.  Dün bize bu konularda ayağa kalkıp olur olmaz laf söyleyenler bugün konjektür değişince çok farklı bir  noktaya geldiler. Peki böyle bir sendikal anlayışla kamu çalışanları nereye gidecek ? Bu ülke nereye kadar gidecek.  Dünü olmayan sendikal mücadele olur mu? Bizim ise Dün söylediklerimiz doğru. Bugün yaptıklarımız doğru.  Biz Türk Sağlık-Sen olarak 20 yıl önce ne dediysek şimdi yine aynı şeyleri söylüyoruz. Biz ne diyorsak en uçtaki temsilci arkadaşımızda onu söylüyor. Çünkü bizi bir araya getiren değerlerimizdir. O değerler bizim aynı şeyi söylememizi sağlıyor. Bu ülke için idelaimiz var. Kaygılarımız var. Bunu yaşatmak en önemli görevimiz. Biz iyi sendikacıyız. Güçlü bir sendikacılık yapıyoruz. Sözlerimizin arkasında sağlam duruyoruz. “ şeklinde konuştu.
Yapılan Toplu sözleşmelerde memurun sürekli kaybettiğini dile getiren Genel Başkan Önder Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: “ Geride bıraktığımız 4 senede 2 toplu sözleşme oldu. 2’sinde de kaybeden çalışanlar oldu. Kamu çalışanları ve emekliler kaybetti. Özlük hakları ve ücretler konusunda da en fazla kayıp sağlık çalışanlarının oldu.  Ücretlerde geriye gidiş var. Döner sermayelerde düşüş var. Döner sermaye alan sağlık çalışanı neredeyse kalmadı. Toplu sözleşmede döner sermaye ile ilgili bir kazanım elde demeyen bir sendika var. Maalesef  yetkili sendika hala bunlar. Bakın enflasyon yüzde 12. Böyle bir ülkede memur maaşları için yüzde 7.5 imza attılar. 2015’teki toplu sözleşmede enflasyon farkını dahi almayan, görmemezlikten gelen bir sendikal anlayışla karşı karşıyayız. Biz iyi mücadele veririz. Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen Geçmişte açlık grevinden onlarca mitinge ve iş bırakma eylemlerine kadar gücünü çalışanlar için kullanmıştır. Bedel ise bedel ödeyeceğiz. Bedel ödemeden hiçbir şey kazanılmaz. Onun içinde çalışacağız. Alanı boş bırakmayacağız.
Genel Başkanın konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alan tarafından tüzük tadilatı ile ilgili bir sunum yapıldı. 
Sunumun ardından şube başkanları söz alarak değerlendirmelerde bulundular.