NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde Hükümlü ve tutuklulara her ayın 1, 2 ve 3. haftaları Salı ve Çarşamba günleri kapalı görüş, 4. haftanın Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri açık görüş yaptırılıyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlü olanlara ise her ayın 2. Salı günü kapalı görüş, her ayın 4. çarşamba günü açık görüş yaptırılıyor. 

Görüş günlerine halk otobüsleri servis veriyor.

Kapalı görüşler A Blokta bulunan camlı erkek mahkûmlar için 14 adet, kadın mahkumlar için 5 adet olmak üzere toplam 20 adet kapalı görüş kabinlerinde dialoger sistemi ile yapılmakta. Aylık açık görüşler ve Adalet Bakanlığı tarafından özel günlerde verilen açık görüşler kurumumuzun 2. katında bulunan ana koridorda açık görüş için hazırlanan mahalde yapılmakta.

Ayrıca hükümlü ve tutuklulara haftada bir kez Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri genelgede belirtilen yakınları ile kurumumuz 1.kat ana koridorunda bulunan 10 adet, A Blok koridorunda bulunan 1 toplam 11 ankesörlü telefondan yakınları ile telefon görüşmesi yapabilmekte. Hükümlü ve tutuklulara gelen ve giden matbualar mektup okuma komisyonu tarafından incelenmek suretiyle ilgililere ulaştırılıyor.

Kuruma gelen hükümlü ve tutukluların okuma yazma seviyelerini kurumumuzun iki kadrolu öğretmeni tarafından tespit edilerek okuma yazma kursları açılmakta (Öğretmenin yokluğunda bu birimde görev yapan personel ile birimden sorumlu 2. Müdür tarafından seviye tespiti yapılarak gerek görüldüğünde Halk Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek dışarıdan öğretmen temini yoluyla okuma yazma kursları açılacak), yarıda kalan eğitimlerini tamamlamak isteyen hükümlü ve tutuklulara Açık İlköğretim, Orta öğretim ve Açık Öğretim Fakültelerini bitirmeleri için her türlü yardım yapılmakta olup, başarılı olanlara diplomaları verilmekte.

Kurumda 1 Sosyal Çalışmacı ile 1 Psikolog hizmet vermekte olup gerek çalışanların gerekse mahkumların tek başlarına içinden çıkamadıkları sorunların çözümünde ilgililere profesyonel yardım sunulmakta. Hazırladıkları raporlar hükümlü ve tutuklunun rehabilite çalışmalarında esas teşkil ediyor.

Kurumda sık sık  futbol ve voleybol turnuvası, bilgi ve kültür yarışması düzenleniyor. Ayrıca hükümlü ve tutuklulara yönelik Berberlik, Arıcılık, Hayvan Besiciliği, Ciltçilik, Çini, Kalorifer Ateşçiliği, Sıhhi Tesisatçılığı, Elektrik Tesisatçılığı, Servis Elemanlığı, Aşçılık vb. meslek kursları açılarak hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri sağlanıyor. Beraberinde Kuran okuma kursu da düzenleniyor.