NEVŞEHİR(MHA) Meme Kanseri ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türü. Erken Evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede kadınların bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemli. Bu amaçla 2004 yılından beri de meme kanseri bilinçlendirme etkinlikleri yurt genelinde düzenleniyor.

Düzenlenen bu bilinçlendirme eğitimleri ay ile sınırlı kalmayıp sürekli devam ettiriliyor. Bu amaçla Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa kasabasında bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda yüksek okul öğrencilerine ve Musatafapaşa kasabasındaki bayanlara yönelik Kanser erken Teshis, Tarama ve Eğitim Merkezinde görevli Dr. Neslihan Özsoy Çınar ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Fethinaz Öztürk tarafından “Kadınların Kendi Kendine Meme Muayenesinin Kanserde Erken tanı ve Teşhis açısından öneminin vurgulandığı bir seminer verildi.

Ayrıca KETEM sorumlu hekimi Dr. Neslihan Çınar Özsoy tarafından Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde de kanser konulu bir konferans verildi.